,

Σε νέα χέρια τα Ελληνικά Σωληνουργεία στη Χαλκίδα

Tο ποσό της κατακύρωσης έκλεισε στα 5.510.001 ευρώ

9 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Διπλό το πλήγμα για την οικογένεια του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς κατά τη χθεσινή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασαν σε νέα χέρια τόσο οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Σωληνουργείων στην Χαλκίδα όσο και η πολυτελής κατοικία στην Κηφισιά της κόρης του Μελίνας Εμφιετζόγλου.

Σε ό,τι αφορά στο ακίνητο των Ελληνικών Σωληνουργείων, το ποσό της κατακύρωσης έκλεισε στα 5.510.001 ευρώ, ήτοι μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης ενώ είχαν γίνει ουκ ολίγες προσπάθειες στο παρελθόν για την εκποίηση του χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Η αρχή του τέλους για την Μηχανική

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια ιστορική βιομηχανία, η οποία έλκει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960 ενώ για αρκετά χρόνια λειτουργούσε κάτω από τη διοίκηση της οικογένειας  Τσαούσογλου (με την επωνυμία Σωληνουργεία Τσαούσογλου).

Κατά τη δεκαετία του 1980 πέρασε στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και εντάχθηκε στους κόλπους της εισηγμένης τότε Μηχανικής. Αν και κατέγραφε ικανοποιητικές πωλήσεις με αρκετές παραγγελίες κυρίως από την Αμερική, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν τόσο τον μητρικό όμιλο την Μηχανική όσο και τα Ελληνικά Σωληνουργεία σε δεινή θέση και οικονομικό αδιέξοδο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπει οριστικό λουκέτο ενώ οι εγκαταστάσεις εδώ και μερικά χρόνια παραμένουν εγκαταλελειμμένες, βουλιάζοντας στη φθορά και τον μαρασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2023