,

Στο ανοιχτό μάθημα Ιστορίας του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Η Δήμαρχος, προλόγισε το μάθημα της κ. Ευθυμίου, αναφερόμενη στη μεγάλη σημασία και τη διαχρονική αξία της Ιστορίας του Ελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας

16 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στο ανοιχτό μάθημα Ιστορίας «Αντέχοντας στον χρόνο: ο Ελληνισμός στα 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του», από την Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου, που διοργάνωσε χθες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ο Όμιλος Ιστορίας του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιστορίας του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας και την ομάδα Ιστορίας του 4ου Λυκείου Χαλκίδας, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Η Δήμαρχος, προλόγισε το μάθημα της κ. Ευθυμίου, αναφερόμενη στη μεγάλη σημασία και τη διαχρονική αξία της Ιστορίας του Ελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες, την καλωσόρισε και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στη Χαλκίδα, μία πόλη που «αντέχει στον χρόνο» και παίζει ρόλο στην Ιστορία, από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους, την καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου. Μία Ακαδημαϊκό, που επί δεκαετίες έχει διδάξει και εμπνεύσει χιλιάδες φοιτητές. Μια Ιστορικό, με πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Η φήμη της προηγείται και περιμένουμε να την παρακολουθήσουμε να πιάσει το κουβάρι της Ιστορίας και να το ξετυλίξει με τον μοναδικό δικό της τρόπο.

Η πρωτοβουλία, η οργάνωση και η υλοποίηση της σημερινής εκδήλωσης ανήκει στον Όμιλο Ιστορίας του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας, με τη συνεργασία του Ομίλου Ιστορίας του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας και της ομάδας Ιστορίας του 4ου Λυκείου Χαλκίδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Διευθυντές των σχολείων, στους καθηγητές και βεβαίως στα παιδιά, που ξεπερνώντας τις τυπικές σχολικές τους υποχρεώσεις, ανατρέχουν, εμβαθύνουν και προβάλλουν την Ιστορία.

Θα λέγαμε σίγουρα ότι η Ιστορία τυπικά χωρίζεται σε χρονικές περιόδους, είναι όμως μία, αδιαίρετη και ζωντανή και τα παιδιά μας σήμερα, εδώ, καθίστανται, με τη δουλειά τους, θεματοφύλακές της, χτίζοντας όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν άξιοι συνεχιστές της.», ανέφερε μεταξύ άλλων, στον πρόλογό της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024