Το Παιδικό Μουσείο Exploration στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς 

Το Παιδικό Μουσείο Exploration έφτιαξε τις βαλίτσες του και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Σταθμός του για το μήνα Ιούνιο 2022 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, όπου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων της Βιβλιοθήκης για παιδιά «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2022», και συγκεκριμένα για […]

22 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Παιδικό Μουσείο Exploration έφτιαξε τις βαλίτσες του και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Σταθμός του για το μήνα Ιούνιο 2022 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, όπου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων της Βιβλιοθήκης για παιδιά «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2022», και συγκεκριμένα για το διάστημα 20 έως 30 Ιουνίου. Τη δράση εμψυχώνει η φιλόλογος και συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα.

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα, 

όλα αυτά βρίσκονταισαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων. Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ

Το Exploration ταξιδεύει στις βιβλιοθήκες

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;

Το Exploration Children’s Museum είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα κινητά παιδικά μουσεία της Ευρώπης του 21ου αιώνα. Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, το Exploration ταξιδεύει παντού και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι!

Το μουσείο “ταξιδεύει” μέσω μιας μουσειοσκευής (κιτ-βαλίτσα) που είναι γεμάτη εκθέματα και που έχει στόχο να καλλιεργήσει την αγάπη για τον πολιτισμό στα παιδιά και να προσφέρει διαδικτυακές περιηγήσεις σε ιστορικά σημεία της Ελλάδας, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές διαδρομές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού με κύριο στόχο να γνωρίσουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας και να κατανοήσουν τον πολιτισμικό ρόλο που έχει σήμερα η βιβλιοθήκη στην κοινωνία μας, ως χώρος φύλαξης, συντήρησης και διάδοσής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024