535.308 ευρώ στον Δήμο Δωρίδος για εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων

«Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση της ανακύκλωσης»

19 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Έχοντας ολοκληρώσει την προμήθεια των καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων, προχωράμε τώρα στην επόμενη φάση που είναι η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε να τεθεί σε λειτουργία το ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωριστής συλλογής, μεταφοράς τους, και πλύσης των κάδων. Στόχος μας είναι η αύξηση της ποσότητας αλλά κυρίως της ποιότητας της ανακύκλωσης, η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, προασπίζοντας το περιβάλλον αλλά και τη δημόσια υγεία».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης με αφορμή την υπογραφή ένταξης προς χρηματοδότηση της Πράξης «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στο Δήμο Δωρίδος» από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.

Η Πράξη, προϋπολογισμού 535.308,00 ευρώ, είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος-Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» και θα υλοποιηθεί μέσω ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας 16 κ.μ., ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κ.μ. και ενός αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων χωρητικότητας 4.000 λίτρων, για την υλοποίηση του προγράμματος χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στον Δήμο Δωρίδος.

«Πρόκειται για έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ποιότητα ζωής μας, τα οποία μπαίνουν πλέον στο στάδιο της υλοποίησης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με την υπογραφή ένταξης του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024