Δράση μέτρησης ζωτικών σημείων στον Δήμο Λοκρών

Πίεση, ζάχαρο, χοληστερίνη

1 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Λοκρών μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, και τις τέσσερεις δομές του Βοήθεια Στο Σπίτι, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη προληπτικού ελέγχου υγείας των δημοτών, διοργάνωσε δράσεις μέτρησης ζωτικών σημείων (πίεσης, ζαχάρου, χοληστερίνης) στις Δημοτικές Ενότητες του Μαρτίνου, Μαλεσίνας και Αταλάντης.

Στις δράσεις συμμετείχε πλήθος πολιτών και ειδικότερα έγιναν:

52 μετρήσεις στο Μαρτίνο

97 μετρήσεις στη Μαλεσίνα

79 μετρήσεις στην Αταλάντη

Επίκειται στις 11 Ιουλίου η πραγματοποίηση της δράσης στην Δημοτική Ενότητα Λιβανατών. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λοκρών και στους καταυλισμούς των Ρομά.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού κ. Έλενα Κυριάκου, ο Αντιδήμαρχος Μαλεσίνας κ. Χρήστος Καλλής, ο Aντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Αντρέας Λουκάς, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Άννα Παπαναγιώτου, οι εργαζόμενοι  του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και των Δομών Βοήθεια Στο Σπίτι.

Οι προληπτικοί έλεγχοι υγείας θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024