Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

29 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα η οποία υπήρξε παραγωγική, αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου στην αρχή της ενημέρωσης. Όπως είπε, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής για την πόλη και οι πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν μείζονα προβλήματα.

Μια συνάντηση στην οποία αναδείχθηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία τρία χρόνια, είπε.

Η κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

Πυρκαγιές

Η εικόνα είναι πολύ πιο βελτιωμένη σήμερα από ότι τις προηγούμενες μέρες. Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα ενεργά μέτωπα. Αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και ανθρώπινη αμέλεια

Κατά μέσο όρο παραπάνω από 50 πυρκαγιές την ημέρα. Οι περισσότερες δεν έγιναν καν γνωστές γιατί αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Φέτος έχουμε περισσότερους πυροσβέστες και περισσότερα πτητικά μέσα.

Νέο μοντέλο συντονισμού, καθώς όλοι δρουν κάτω από ένα ενιαίο κέντρο. Η κατάσταση δείχνει να είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι πυρκαγιές δεν προσφέρονται για κομπασμούς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας

Ενεργειακή κριση

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο. Τον Αύγουστο επιδοτήσεις των λογαριασμό των νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Καταργούνται τα ψιλά γράμματα και όλοι οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν εξαρχής για τις χρεώσεις τους

Ορίζεται πλαφόν 5 ευρώ για τα πάγια τέλη που χρεώνουν οι επενδυτές ρεύματος

Το μέγεθος της εξωγενούς επίθεσης που δέχεται η Ευρώπη καθιστά μονόδρομο την ευρωπαική απάντηση. Αναφέρθηκε στην επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λαιεν.

Απόφαση του συμβουλίου Ο υπολογισμός κατανάλωσης θα γίνεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και όχι στην πενταετία

Κατόπιν αναφέρθηκε στις τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης με ουσιαστικό αποτύπωμα στον πολίτη. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, είπε και ανέφερε τις εξής περιπτώσεις:

1 το govgr.wallet για τις ψηφιακές ταυτότητες και άδειες οδήγησης

2 συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του αριθμού 1555 του υπ. Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων για τα ασφαλιστικά. Ο αριθμός αντικατέστησε 7 διαφορετικά τηλεφωνικά κέντρα.

3 Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, το οποίο συνέβη για πρώτη φορά φέτος

Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Τσίπρας διασπείρει μια σειρά από ψέματα. Το Ταμείο Ανάκαμψης διακρίνεται από πλήρη διαφάνεια. Αντί για κυνήγι μαγισσών, να μας ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δικό του σχέδιο.

Για τις αναφορές Ανδρουλάκη για παρακολούθηση

Από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε καθαρά, είπε και υπενθύμισε την προηγούμενη δήλωσή του. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση και να συγκροτηθεί η Επιτροπή Διαφάνειας

Επιδιώκουμε, απαιτούμε, και θα συνδράμουμε έτσι ώστε η έρευνα που διεξάγεται να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Η κυβέρνηση εργάζεται και θα εξακολουθεί να εργάζεται για τα καλύτερα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι συκοφαντίες. Πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024