Η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Ν. Αρτάκη

Την ετήσια πανήγυρη των προστατών και εφόρων της, Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, εόρτασε η Πόλη της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, με επίκεντρο τον Ενοριακό Ι. Ναό προς τιμήν τους. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε […]

1 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την ετήσια πανήγυρη των προστατών και εφόρων της, Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, εόρτασε η Πόλη της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, με επίκεντρο τον Ενοριακό Ι. Ναό προς τιμήν τους.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και πολλών Ιερέων, αλλά και του Λαού του Θεού, με επικεφαλής τους ευσεβείς Άρχοντές του.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη διδασκαλία πάντων των Εθνών από τους Αγίους Αποστόλους και στο καθήκον των πιστών κάθε εποχής, να μη παρεκκλίνουν από την αποστολική διδασκαλία, καθώς εκεί εδράζεται η πίστη της Εκκλησίας, που εγγυάται τη σωτηρία των ανθρώπων.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιωάννης Καραμούζης-Γραμματεύς παρά το Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Σεραφείμ Σπέης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Στέφανος Καραμούζης-Προϊστάμενος της πανηγυριζούσης Ενορίας, Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης, Ευγένιος Τσάλλας-δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Αποστόλων, ο Οικον. Φώτιος Πάσχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Τριάδας, ο Πρεσβ. Δημήτριος Κορόζης-Εφημέριος της Ενορίας-Αγ. Δημητρίου Μίστρου και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβούς Λαού του Θεού.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, κ. Άγγελος Μαντάς και ο Λαμπαδάριός του κ. Γεώργιος Παπαϊώάνου, οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Πέτσας και κ. Βασίλειος Μιτζιφίρης, τους οποίους πλαισίωσαν και άλλοι Ιεροψάλτες της περιοχής, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του δραστήριου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, π. Στέφανο Καραμούζη, για την πανήγυρη που διοργανώθηκε με άριστο τρόπο, σεμνότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και για την πρωτοφανή και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία όλων των φορέων της Πόλεως, ώστε να πραγματοποιήσουν τις δεκαπενθήμερες Εκδηλώσεις Μνήμης εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Ενορία και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της 30ης Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Κούκουρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024