,

Ο Γιάννης Οικονόμου για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Μήνυμα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

7 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τη μέρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα και να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της μνημονιακής ταλαιπωρίας. Στις 7 Ιουλίου του 2019 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και στο διάστημα αυτό ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.

Στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας αυτών των τριών ετών πορευτήκαμε μέσα σε περιβάλλον κρίσεων, που αντίστοιχο δεν υπήρξε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα εισβολής μεταναστών  στον Έβρο, τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου, των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας που διογκώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την εισαγόμενη άνοδο του πληθωρισμού που σπάει ήδη κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Ευρώπη και όχι μόνο, τη νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα που υπερέβαινε τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας για μια χώρα που είχε βιώσει τις δυσκολίες των μνημονίων. Η Ελλάδα παραμένει όρθια μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα, όταν άλλες δυνάμεις λυγίζουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κοινωνία αλλά και του σχεδίου μας, της τεχνογνωσίας, του επαγγελματισμού μας, του πραγματισμού και του πολιτικού ανθρωπισμού που μας διέπει ως κόμμα από το 1974.

Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα η Ελλάδα δεν έμεινε σε θέση άμυνας μόνο. Εργαστήκαμε σκληρά, δεν φοβηθήκαμε τις προκλήσεις και με σύμμαχο την κοινωνία πήγαμε μπροστά.

Τα θεμέλια μίας Ελλάδας που πάει μπροστά χωρίς να μένει κανείς πίσω, έχουν μπει. Με οδηγό τις αξίες μας, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να οικοδομούν την Ελλάδα που αξίζει στα παιδιά μας.

Ό,τι είπαμε, γίνεται. Ό,τι λέμε, το κάνουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024