Πανουργιάς Παπαιωάννου: Eνδεχόμενη υποψηφιότητα στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Πανουργιά Παπαϊωάννου, είτε για τον Δήμο Λαμιέων, είτε για την Περιφέρεια, αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη φημολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εμπλοκή του ιδιοκτήτη της ΙΝΤΕΡΚΑΤ και μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαιωάννου στην τοπική Αυτοδιοίκηση, ήρθε να επιβεβαιώσει ο ίδιος με τις τοποθετήσεις […]

12 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Πανουργιά Παπαϊωάννου, είτε για τον Δήμο Λαμιέων, είτε για την Περιφέρεια, αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τη φημολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εμπλοκή του ιδιοκτήτη της ΙΝΤΕΡΚΑΤ και μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαιωάννου στην τοπική Αυτοδιοίκηση, ήρθε να επιβεβαιώσει ο ίδιος με τις τοποθετήσεις του, τόσο στο ραδιοφωνικό σταθμό Lamiafm1 το μεσημέρι της Δευτέρας (11/7),  όσο και στο «Star Κεντρικής Ελλάδος» το βράδυ της ίδιας μέρας, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, ανοίγοντας μια γιγάντια συζήτηση για τις προθέσεις του αναφορικά με την ενασχόληση του με τα κοινά την επόμενη μέρα.

Παραπέμποντας από τη μια μεριά στο …τέλος του καλοκαιριού για επίσημες ανακοινώσεις, από την άλλη ο Πανουργιάς  Παπαϊωάννου εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά, τονίζοντας: «…αυτό που αγαπάω πιο πολύ είναι η αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για τους πολίτες, να προσφέρεις…». «Την πόλη πάντα την αγαπούσα και την αγαπώ. Το να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά δεν είναι κακό, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, αρκεί τα αισθήματά του να είναι αγνά και να είναι για το καλό των δημοτών και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.  Έχω ασχοληθεί με τα κοινά κατά καιρούς και ως περιφερειακός σύμβουλος και πιο παλιά στην κοινότητα του χωριού μου τη Βάριανη» υπογράμμισε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας.  Υπενθυμίζεται, ότι και στο παρελθόν έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος με τον Κλέαρχο Περγαντά.

Σημείωσε μάλιστα  ότι «…Τα τελευταία χρόνια η Λαμία δεν κάνει βήματα μπροστά, δεν θέλω να κρίνω συγκεκριμένες καταστάσεις, δυστυχώς όμως κατά την ταπεινή μου άποψη, η Λαμία θα έπρεπε να είναι πιο μπροστά και πιο εκσυγχρονισμένη σαν πόλη…».

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απαντώντας σε ερώτηση για άλλες υποψηφιότητες τόνισε ότι «…δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Όλοι έχουμε ένα όραμα και ένα στόχο. Οι πολίτες επιλέγουν όποιον πιστεύουν ότι θα πραγματοποιήσει τα όνειρά τους».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι  η υποψηφιότητα του θα είναι υπερκομματική και όποιοι θέλουν να τον στηρίξουν είναι καλοδεχούμενοι. Σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή του με την ομάδα της Λαμίας  απάντησε ότι «…δεν θέλω όμως να μπλεχτεί η ομάδα σε πολιτικά μονοπάτια και θα προσπαθήσω να προστατέψω το ένα  από το άλλο. Η ομάδα ανήκει σε όλη τη Λαμία, σε όλη τη Φθιώτιδα».

Αναμένοντας μέχρι τα τέλη Αυγούστου για τις επίσημες ανακοινώσεις, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, είναι γεγονός, ότι 15 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κ. Παπαιωάννου ανακατεύει την «πολιτική τράπουλα» και αλλάζει τις μέχρι σήμερα πολιτικές προσεγγίσεις και τους συνασπισμούς για τους υπολοίπους υποψηφίους, είτε αποφασίσει να κατέβει στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023