Χαλκίδα: Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη της πολιούχου Αγ. Παρασκευής επιστρέφει

Κανονικά θα γίνει φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας, το καθιερωμένο Παζάρι της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής της Χαλκίδας. Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Χαλκιδέων, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες. Η τέλεση της εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής αναφέρεται σε Βασιλικό Διάταγμα στις 21 […]

19 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Κανονικά θα γίνει φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας, το καθιερωμένο Παζάρι της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής της Χαλκίδας.

Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Χαλκιδέων, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες. Η τέλεση της εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής αναφέρεται σε Βασιλικό Διάταγμα στις 21 Μαρτίου του 1857, ενώ επίσης με Βασιλικό Διάταγμα στις 19/7/1939, η 26η Ιουλίου (ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής) καθιερώνεται ως επίσημη θρησκευτική εορτή και αργία.

Φέτος οι παράγκες έχουν αρχίσει ήδη να στήνονται στην περιοχή του πάρκου του λαού στην Χαλκίδα και το Παζάρι αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, όπως κάθε χρόνο την παραμονή της Αγίας Παρασκευής, μετά την περιφορά της εικόνας την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024