Ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε διακοπές με το νεογέννητο παιδί σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ορισμένες συμβουλές

25 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Οι διακοπές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας και να χαλαρώσετε. Αλλά αν παίρνετε μαζί σας ένα μωρό στις διακοπές, μπορεί να είναι και αγχωτικό. Πρέπει να πακετάρετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, να προσπαθήσετε να βεβαιωθείτε ότι το μωρό θα είναι άνετα στο αεροπλάνο και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και να εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τον χρόνο σας μαζί.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για ταξίδια με ένα νεογέννητο:

Συσκευάστε ελαφριά πράγματα. Όσο λιγότερα πράγματα έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα μεταφέρετε και να φροντίζετε το μικρό σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο φορέας μεταφοράς του μωρού είναι αρκετά άνετος και για τους δυο σας. Ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε πριν φύγετε από το σπίτι!

Πάρτε επιπλέον ρούχα για εσάς και το μωρό σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι (ή για παν ενδεχόμενο!). Θυμηθείτε επίσης για ζεστά ρούχα για τις χειμερινές διακοπές!

Πάρτε μαζί σας πολλές πάνες και πάνες αγκαλιάς https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/cotton-muslin/ . Και κάτι ακόμα – μην ξεχάσετε τις αλλαξιέρες μωρού https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/ ! Είναι μικρά αλλά απαραίτητα πράγματα όταν ταξιδεύετε με ένα μωρό!

Αν πηγαίνετε διακοπές με αυτοκίνητο ή τρένο, σκεφτείτε πώς θα διασκεδάσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια μακρινών διαδρομών με το αυτοκίνητο ή το τρένο. Ένα φορητό DVD player ή ένας υπολογιστής tablet μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος!

Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα μπαίνουν στις αποσκευές σας είναι ασφαλή για το δέρμα του μωρού – όχι αιχμηρά αντικείμενα ή χημικές ουσίες

Τα νεογέννητα μπορεί να χρειάζονται επιπλέον ζεστασιά και προστασία από τον ήλιο. Ελέγξτε το δέρμα τους για σημάδια ηλιακού εγκαύματος και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε αντηλιακό.

Μην αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται στον ήλιο, ακόμη και αν είναι καλυμμένο με καπέλο ή σκιά.

Τα νεογέννητα μπορεί να είναι ευάλωτα στη ναυτία λόγω κίνησης και είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα μακρινά ταξίδια με το αυτοκίνητο ή τις πτήσεις μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδων. Αν χρειαστεί να ταξιδέψετε, δοκιμάστε να τα ταΐσετε πριν ξεκινήσετε και βεβαιωθείτε ότι έχουν πρόσβαση σε άφθονα υγρά μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Εάν το μωρό σας θα ταξιδέψει με αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται η επιβίβασή του στο αεροπλάνο. Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά περιορίζουν την ηλικία στην οποία τα παιδιά μπορούν να πετάξουν μόνα τους ή να ταξιδέψουν χωρίς ενήλικα- ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρεία πριν κλείσετε εισιτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024