Γ. Μουλκιώτης: Παρέμβαση στη Βουλή για την έξαρση εγκληματικότητας στη Βοιωτία

«Παρέμβαση στην Βουλή για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Βοιωτία και την αναγκαιότητα αποτελεσματικής λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων με άμεση ενίσχυσή τους» 

30 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά στον Ορχομενό.  

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό τα σχετικά αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, με τις ιδιαίτερες επισημάνσεις της για την σοβαρή αποδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των αστυνομικών Τμημάτων και, κατ΄ επέκταση, την ασφάλεια των πολιτών. Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί του νομού, με λίαν χαρακτηριστική περίπτωση να διατάσσονται, οι ίδιοι «να εκτελούν κατά μόνας καθήκοντα εποχούμενης περιπολίας και καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας, κυρίως βραδινής βάρδιας κατά τις ώρες 22.00-06.00 (το αυτό συμβαίνει σε Α.Τ. Διστόμου, Α.Σ. Αραχώβης, Τ.Τροχαίας Λιβαδειάς, Τ.Α. Λιβαδειάς, Α.Τ. Αλιάρτου, Α.Τ. Ορχομενού, Α.Τ. Θηβών, Τ.Α. Θηβών, Α.Τ. Τανάγρας)».  

Επισημαίνονται, για άλλη μια φορά οι αιτιάσεις στις οποίες η ίδια η Ένωση έχει προβεί, κρούοντας των κώδωνα κινδύνου μέσω εγγράφων προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το αρμόδιο Υπουργείο.   

Τέλος, υπενθυμίζονται οι συνέπειες της σοβαρής υποστελέχωσης στην ασφάλεια των πολιτών και παρατίθενται μια σειρά από πρόσφατα περιστατικά όπως «περιστατικό ληστείας που έλαβε χώρα στον Ορχομενό Βοιωτίας την 19/08/2022 με ταυτόχρονη κακοποίηση ζεύγους ηλικιωμένων συμπολιτών μας από κακοποιούς δράστες εντός της οικίας τους» αλλά και «διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ορχομενό Βοιωτίας. Και στην τελευταία αυτή περίπτωση κλήθηκε να επιληφθεί της εγκληματικής ενέργειας ένας και μόνο Αστυνομικός του Α.Τ. Ορχομενού». 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, έχοντας άμεση γνώση της επικρατούσας κατάστασης, των διαμαρτυριών πολιτών αλλά και της έντονες αιτιάσεις της Δημάρχου Ορχομενού, αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένα, εύλογα και δίκαια τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, που αφορούν στην υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας με ενδεικτική περίπτωση το Α.Τ. Ορχομενού, αλλά και την αναγκαιότητα εμπέδωσης ασφάλειας στους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024