Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Άμφισσα

Προϋπολογισμού 37.000,00 ευρώ

10 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης εντός της πόλης της Άμφισσας, αποκαθιστώντας την κατάσταση του οδοστρώματος και κάνοντας ασφαλή την κίνηση πεζών και οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Κοινότητας Άμφισσας», προϋπολογισμού 37.000,00 ευρώ, εκτελέστηκε στο δρόμο γύρω από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, εντός του σχεδίου πόλεως της κοινότητας Άμφισσας. Ο δρόμος αυτός ήταν ασφαλτοστρωμένος, όμως είχε καταστραφεί με το πέρασμα το χρόνου, αλλά και από διάφορες επισκευές που είχαν γίνει κατά καιρούς σε υπόγεια δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε φρεζάρισμα του υπάρχοντος οδοστρώματος, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης και τέλος ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, ενώ όπου υπήρχαν καπάκια  φρεατίων πραγματοποιήθηκε υψομετρική προσαρμογή της στάθμης τους. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τους ΚΑΠ Επενδυτικών δαπανών, και έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Δελφών.

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος, με αφορμή την ολοκλήρωση της σύμβασης δήλωσε: «Ένα ακόμα έργο του τομέα της καθημερινότητας ολοκληρώθηκε, βελτιώνοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση την κίνηση οχημάτων και πεζών, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ασφάλειά τους. Δηλώνουμε ικανοποιημένοι πλέον όχι μόνο από την πραγματοποίηση των έργων, αλλά ταυτόχρονα και από την έγκαιρη υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, δείγμα της οργάνωσης του Δήμου Δελφών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024