Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών Μπούγα, Σπανού, Τριαντόπουλου σήμερα για τον ελαιώνα

Κλειστή σύσκεψη για τις συνέπειες που επέφερε η καταστροφική πυρκαγιά στον ελαιώνα της Άμφισσας πραγματοποιείται σήμερα στην φωκική πρωτεύουσα. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μπούγας, συμμετέχουν ο Περιφέρειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός – ο οποίος θα δώσει το παρών με τηλεδιάσκεψη-, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ενώ από πλευράς […]

4 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Κλειστή σύσκεψη για τις συνέπειες που επέφερε η καταστροφική πυρκαγιά στον ελαιώνα της Άμφισσας πραγματοποιείται σήμερα στην φωκική πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μπούγας, συμμετέχουν ο Περιφέρειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός – ο οποίος θα δώσει το παρών με τηλεδιάσκεψη-, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ενώ από πλευράς κυβέρνησης παρών είναι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Δήμος Δελφών θα καταθέσει ως Ψήφισμα το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ελαιώνα, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με παρόντες πολλούς πληγέντες καλλιεργητές, το οποίο έχει υιοθετηθεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Δελφών στις 10 Ιουλίου του 2017.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο προσδιορισμός των διαδικασιών αποζημιώσεων των πληγέντων και τα μέτρα για την ανάταξη του ελαιώνα.

Επίσης, όπως ενημέρωσε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Παρασκευή ο Φάνης Σπανός, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφών των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024