Τα “Αγριολούλουδα” της Βόρειας Εύβοιας

Τηλεδιάσκεψη για την προβολή του Προγράμματος συμμετοχικής χρηματοδότησης – «Crowdfunding» «Τα “Αγριολούλουδα” της Βόρειας Εύβοιας»

5 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ευρεία συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την προβολή του Προγράμματος Crowdfunding «Τα “Αγριολούλουδα” της Βόρειας Εύβοιας». Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας – Evia Meta, στηρίζεται σε δύο κύριους, μνημειώδεις πυλώνες: το Νέο Δάσος και το νέο Οδικό Άξονα Χαλκίδας-Ιστιαίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των «Φωτοδοτών». Πρόκειται για δράσεις και έργα που υλοποιούνται σε συνεργασία με Υπουργεία και Φορείς, με στόχο να αναδείξουν όλες τις πτυχές του ολιστικού προγράμματος που συγκροτείται στη Βόρεια Εύβοια και να φωτίσουν το μέλλον της περιοχής.

Τα «Αγριολούλουδα» της Βόρειας Εύβοιας» έρχονται να συμπληρώσουν το παραπάνω τοπίο, μέσα από 7 επιπλέον δράσεις, που αφορούν στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην παραγωγή ενέργειας, στην αγροδιατροφή και στην επικοινωνία, και οι οποίες θα ενισχύσουν άμεσα και ορατά το συνολικό έργο αντλώντας πόρους, μέσω μιας εναλλακτικής μορφής συμμετοχικής χρηματοδότησης – το «crowdfunding».

Στην τηλεδιάσκεψη για το παραπάνω Πρόγραμμα, στην οποία ήταν παρόντες εκπρόσωποι των θεσμών και της τοπικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση για τη στρατηγική επικοινωνίας και την προβολή του Προγράμματος, αλλά και το δημιουργικό (αφίσες, έντυπα), από τον ιδρυτή της Sales Promotion Center S.A., κ. Νίκο Ιμιρζιάδη και τη συνεργάτη του, κα Ελευθερία Ιωαννίδου. Η  Sales Promotion Center S.A.  είναι Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος και έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την προβολή της παραπάνω καμπάνιας επικοινωνίας.

Επίσης, ο κ. Γιάννης Γεωργίου, Αρχισυντάκτης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), παρουσίασε το νέο microsite που λειτουργεί στον ιστότοπο του ΑΠΕ-MΠΕ, το οποίο εστιάζει στην προβολή της πορείας του Προγράμματος Αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα. Βλ. σχετ. εδώ.

Έγιναν επίσης τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες και ορίστηκε ειδική επιτροπή για το συντονισμό του Προγράμματος, με συντονίστρια την κα Μαρία Κουρασάνη (Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»), την κα. Μαρία Καράπα, ως εκπρόσωπο των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον κ. Στράτο Ασλάνη, ως εκπρόσωπο της επιχειρηματικής κοινότητας. Επίσης, άμεσα πρόκειται να ορίσουν τους εκπροσώπους τους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι Δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι κ.κ.: Ηλίας Μπουρμάς (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού), Κάτια Δέδε (συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, κ. Γιώργου Κελαϊδίτη), Μίνα Κυριακού (Γενική Γραμματέας Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας), Μαρία Καράπα (δημοσιογράφος), Γιάννης Γεωργίου (Αρχισυντάκτης – Προϊστάμενος Τμήματος Πωλήσεων, Διαφήμισης & Εμπορικής Εκμετάλλευσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ), Ιωάννα Καρδάρα (ρεπόρτερ ΑΠΕ),  ο ιδρυτής της Sales Promotion Center S.A. Νίκος Ιμιρζιάδης με τις συνεργάτες του Ελευθερία Ιωαννίδου και Ευγενία Φανού, Γιάννης Ζηρίνης (Αναπληρωτής Επικεφαλής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας), Στράτος Ασλάνης (Έφορος Εσωτ. Σχέσεων στο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και πρόεδρος cluster Β. Εύβοιας), Γιώργος Μαρούδης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ροβιών), Θάνος Δερματάκης (Ιδιοκτήτης Camping Ροβιές), Θοδωρής Ρουμελιώτης (ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Λητώ), και στελέχη και συνεργάτες του Διαζώματος.

Για την προβολή του παραπάνω Προγράμματος έχει δημιουργηθεί χορηγικά βίντεο, από τον σκηνοθέτη και μέλος του Διαζώματος, κ. Βαγγέλη Ευθυμίου (Landart Productions).

https://www.youtube.com/watch?v=Sk7qzYS4SZM

Για τη συμμετοχή σας στη συλλογική προσπάθεια ακολουθήστε την ιστοσελίδα του crowdfunding: 

https://dorees.diazoma.gr/?fbclid=IwAR2Nq1JjDWsILdMmhuzB9b4CIT5NAqo96pBsHE9e7uHeuG5WURVjpJ9pOzg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024