Τρέχουν οι απαλλοτριώσεις για την παράκαμψη Χαλκίδας-Εγκρίθηκε το 1ο διορθωτικό κτηματολόγιο

Τι είπε ο Θανάσης Ζεμπίλης

31 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ένα από τα πλέον κομβικά και κρίσιμα ζητήματα για την υλοποίηση τεχνικών έργων είναι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του δημοπρατημένου έργου της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών ότι η διαδικασία απαλλοτριώσεων εισέρχεται στη τελική της φάση, με την έγκριση του 1ου Διορθωτικού Κτηματολογίου της κηρυχθείσας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Συγκεκριμένα, με την αρ. πρωτ.: 256018/2022 Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Προδιαγραφών, Μητρώων και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκε το «1ο Διορθωτικό Κτηματολόγιο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που κηρύχθηκε με την υπ’ αριθ. Δ25/Φ7/οικ.6630/27-11-2018 (ΑΑΠ 294) υπουργική απόφαση για τη βελτίωση της οδού Παράκαμψης Χαλκίδας τμήμα Νέα Λάμψακος – Ψαχνά τμήμα Χ.Θ. 4+080 έως Χ.Θ. 11+786,30 στη Δ.Ε. Χαλκιδέων και στις Τ.Κ Ν. Λαμψάκου και Μύτικα της Δ.Ε. Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων της ΠΕ Ευβοίας, όπως συντάχθηκε από το Μελετητή, ελέγχθηκε, διορθώθηκε και θεωρήθηκε από τη Δ/νση Οδικών Υποδομών και ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από τη Δ/νση, ως προς τους αναλογισμούς μόνο για τις ιδιοκτησίες στις οποίες μεταβάλλεται το εμβαδό της απαλλοτριωθείσας έκτασης και επισημαίνονται με γκρι χρώμα».

Πρόκειται για τη συμπλήρωση ενός ακόμη κρίκου στην αλυσίδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το στάδιο προετοιμασίας και το εμβληματικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας να ξεκινήσει εντός του χρόνου που έχει οριστεί. «Αναμφίβολα η έγκριση του 1ου Διορθωτικού Κτηματολογίου της κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουμε όπου και όταν χρειαστεί, ώστε το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών να μπει σύντομα στη φάση υλοποίησης. Θεωρούμε ότι ο στόχος για έναρξη των εργασιών εντός του 1ου εξαμήνου του 2023 θα επιτευχθεί», δήλωσε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024