Βιργινία Στεργίου: Όλη η αλήθεια για τα έργα στον Δήμο Στυλίδας

"Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα"

29 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μετά από μια μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Στυλίδας, Γιάννη Αποστόλου, για τα έργα αγροτικής οδοποιίας του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, όπου κατακεραυνώνει τη Δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, σχετικά με τον χρόνο υποβολής της πρότασης και τα χρήματα που πήρε ο Δήμος, η κα Στεργίου προέβη στην εξής ανακοίνωση-δήλωση:

“Ο διαχειριστής της μιζέριας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά, νομίζει ότι με την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της αλήθειας θα απαξιώσει κάθε γόνιμη και πετυχημένη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής.  

Στην προσπάθεια του αυτή με την τελευταία του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, προχώρησε σε ένα μεγάλο ατόπημα συγκρίνοντας χρηματοδοτήσεις μεταξύ των Δήμων του Νομού μας αγνοώντας ότι κάθε Δήμος έχει τις δικές του ανάγκες, προτεραιότητες, δυνατότητες και προγραμματισμό. Αναρωτιόμαστε αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει; Αυτό της διχόνοιας, της σύγκρισης, της αντιπαράθεσης όχι μόνο μεταξύ των λοιπών δήμων αλλά και μεταξύ των κοινοτήτων μας; Συμφωνούν άραγε με αυτή τη τακτική οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας;  

Εμείς αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο. Η παρούσα Δημοτική Αρχή μιλάει μόνο με ΓΕΓΟΝΟΤΑ τα οποία παραθέτουμε:

  • Στη πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Αγροτική Οδοποιία ο Δήμος Στυλίδας υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης η οποία όχι μόνο εγκρίθηκε, χωρίς καμία περικοπή, αλλά πήρε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα (95/100).
  • Η Αγροτική Οδοποιία του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης είναι σε διαδικασία δημοπράτησης και σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος.
  • Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που θα διατεθούν άμεσα για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Στυλίδας υπερβαίνουν τα 2.300.000 ευρώ όταν τα τελευταία χρόνια, πριν αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή, άγγιζε το αστρονομικό ποσό του μηδενός. Θα ασφαλτοστρωθούν και θα τσιμεντοστρωθούν πάνω από 25 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων στο σύνολο του Δήμου.
  • Ειδικά για την Αγροτική Οδοποιία έχουν διατεθεί άνω των 80.000 ευρώ την τελευταία διετία από ιδίους πόρους.
  • Ο Δήμος Στυλίδας δεν έχει χάσει καμία χρηματοδότηση για την οποία έχει υποβάλλει πρόταση και για το λόγο αυτό σήμερα έχει άνω των 40 χρηματοδοτήσεων από διάφορες πηγές και ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι άνω των 35.000.000 ευρώ. Όταν παραλάβαμε, υπήρχαν μηδέν χρηματοδοτήσεις και ο προϋπολογισμός ήταν στο «τεράστιο» ποσό των 8.000.000 ευρώ. Δηλαδή η παρούσα Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα έχει πετύχει μια αύξηση περίπου 450% και φυσικά έπεται συνέχεια….   
  • Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα σε ετοιμότητα για κάθε νέα πρόσκληση, την οποία μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει, λόγω της μεγάλης ικανότητας της ομάδας, της δυναμικής παρουσίας και της άριστης συνεργασίας της με τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Δήμαρχος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Γεγονός είναι ότι ξεκινά σταδιακά η διαδικασία υλοποίησης των έργων σύμφωνα με το προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το Δήμο ως ενιαίο, δεν διαχωρίζει τις κοινότητες και κυρίως δεν θα τις βάλει ποτέ σε διαδικασία σύγκρισης – αντιπαράθεσης όπως κάποιοι επιθυμούν ώστε να επιβιώσουν πολιτικά».

Προχωράμε μπροστά…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024