Mare West: Το πρώτο «πράσινο» εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση περιβαλλοντικής επίδοσης

Το Mare West είναι το πρώτο Εμπορικό Πάρκο στην Ελλάδα πιστοποιημένο στο σύνολό του για τη βιώσιμη διαχείρισή του.

8 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Εμπορικό Πάρκο Mare West, της Noval Property, πιστοποιήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική βαθμονόμηση BREEAM In-Use Commercial v6.

Ειδικότερα, το Κτήριο Β του Εμπορικού Πάρκου Mare West πιστοποιήθηκε  στο επίπεδο “Very Good” και το Κτήριο Α στο επίπεδο “ Good ”. Το πρόγραμμα BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) του βρετανικού οργανισμού BRE, αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους περιβαλλοντικής αξιολόγησης και πιστοποίησης κτηρίων διεθνώς, και απονέμεται σε ακίνητα, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση.

Το Mare West είναι το πρώτο Εμπορικό Πάρκο στην Ελλάδα πιστοποιημένο στο σύνολό του για τη βιώσιμη διαχείρισή του. Μέσα από τη λειτουργία του, το Mare West εξασφαλίζει τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τη βέλτιστη διαχείριση απορριμμάτων, την εξοικονόμηση νερού καθώς και την ενίσχυση των ποιοτικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν τα επίπεδα υγείας τόσο των εργαζομένων  στο Εμπορικό Πάρκο, όσο και των επισκεπτών.

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου Πράσινου Ομολόγου της Noval Property, τον Δεκέμβριο του 2021, το Mare West είναι το πρώτο ακίνητο της Εταιρείας που αποκτά διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας. Η απόκτηση BREEAM In-Use του Mare West, η οποία έρχεται ύστερα από τις πιστοποιήσεις που έχουν λάβει τα κτήρια γραφείων “The Orbit” (LEED Platinum) και “Butterfly” (LEED Gold), σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της Noval Property για εφαρμογή διαφανών και διεθνώς αναγνωρισμένων διαδικασιών αξιολόγησης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή και στα εμπορικά κέντρα του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας, πλέον των κτηρίων γραφείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024