Ο Σ. Κεδίκογλου για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στη Χαλκίδα

Την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στη Χαλκίδα του Νομού Εύβοιας, χαιρετίζει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου. Πρόκειται για ένα από τα δώδεκα νέα γραφεία που αποφασίστηκε να ιδρυθούν, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και τα στατιστικά αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή […]

13 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στη Χαλκίδα του Νομού Εύβοιας, χαιρετίζει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Πρόκειται για ένα από τα δώδεκα νέα γραφεία που αποφασίστηκε να ιδρυθούν, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και τα στατιστικά αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή βία, δεδομένης της έξαρσης του φαινομένου μετά το τέλος της καραντίνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα γραφεία είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την καθοδήγηση των θυμάτων, καθώς βασικό ζητούμενο είναι η πρόληψη.

Ο Υφυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος με την ίδρυση του γραφείου στη Χαλκίδα και επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση εξάλειψης κάθε μορφής βίας. Η οικογένεια αποτελεί διαχρονικά ένα σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας μας και η προστασία της είναι χρέος όλων μας, τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024