Ο Σίμος Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στο μέλι

15 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε διεξοδική ενημέρωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας, προχώρησαν τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.).

Η συζήτηση έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως  του ΥπΑΑΤ κας. Χριστιάνας Καλογήρου, της  συνεργάτιδας της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κας. Αναστασίας Χαραλαμποπούλου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κου. Σπύρου Ντουντουνάκη.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Ντούνας.

Στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έθεσε στον ΥφΑΑΤ σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στο μέλι και τις μελισσοτροφές για την αναχαίτιση  και αντιμετώπιση περιπτώσεων νοθείας και ελληνοποιήσεων. Επιπλέον, αναζητήθηκαν η βέλτιστη λύση για το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της εγχώριας μελισσοκομίας.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε  για τη διατήρηση στενής επικοινωνίας και στην επανάληψη της συνάντησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024