Πλούσιες οι ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτου Χαλκίδος

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έδωσε το «παρών» σε ποιμαντικές δραστηριότητες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με τη δική του ευλογία πραγματοποιούνται και καρποφορούν. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτόσυγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, επισκέφθηκε τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ι. […]

5 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έδωσε το «παρών» σε ποιμαντικές δραστηριότητες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με τη δική του ευλογία πραγματοποιούνται και καρποφορούν.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτόσυγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, επισκέφθηκε τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπου από τις 27 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν, όπως όλοι οι κατασκηνωτές, τριάντα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΣΤΡΟΦΗ» και το απόγευμα παρουσίασαν με δικό τους μουσικό συγκρότημα συναυλία.

Τη συναυλία, μαζί με τον Σεβασμιώτατο, παρακολούθησαν Κληρικοί της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, γονείς των μελών του προγράμματος και στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α., ενώ ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην μακροχρόνια συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με φορείς που δραστηριοποιούνται στην ενίσχυση ανθρώπων που παίρνουν την απόφαση και βαδίζουν το δρόμο της απελευθέρωσής τους από καταστροφικές ουσίες και συνεχάρη όλα τα στελέχη της «ΣΤΡΟΦΗΣ» που προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε στα μέλη του προγράμματος να συνεχίσουν τον δρόμο την επιστροφής τους μέχρι τη νίκη.

Το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ν. Προκόπι όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Βαβύλα.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Εφημέριος της Ενορίας Ν. Προκοπίου Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης. Έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες της Ενορίας και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Μιχαήλ, κ. Ταξιάρχης-Δαυΐδ Σταματονικολός, κ. Ανδρέας Σκάνδαλος και κ. Δημήτριος Τζιμώκας, καθώς επίσης εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων πολλοί κάτοικοι της Ενορίας και περίοικοι προσκυνητές.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 19, 16-26), γνωστή και ως περικοπή του πλουσίου νέου, ο οποίος, λόγω της πολλής περιουσίας του, αδυνατεί να λάβει την απόφαση να ακολουθήσει τον Χριστό. Μια απόφαση που ο Άγιος Βαβύλας όχι μόνο έλαβε, αλλά και περαίωσε μέχρις αίματος.

Λίγο πριν την απόλυση, ο δραστήριος Εφημέριος π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την ευλογία που παρείχε για τον περαιτέρω ευπρεπισμό του Ι. Παρεκκλησίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας, εις ανάμνηση της επισκέψεώς του στην Ενοριακή κοινότητα του Ν. Προκοπίου, προσέφερε στο Σεβασμιώτατο μια ιερά εικόνα του Αγίου Βαβύλα, έργο της αγιογράφου κ. Φωτεινής Παπαντωνίου.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλαφάτης, Δημήτριος Τούσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024