Σχεδιάζοντας μια αλλαγή καριέρας – Tα 5 βασικά tips για να το πετύχετε

Η ManpowerGroup Greece προσφέρει ορισμένες στρατηγικές και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε σωστά μια πιθανή μετάβαση στην καριέρα σας

2 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Oι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αλλάξουν την καριέρα τους απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, καθώς και μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Η ManpowerGroup Greece προσφέρει ορισμένες στρατηγικές και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε σωστά μια πιθανή μετάβαση στην καριέρα σας και να παραμείνετε κινητοποιημένοι κατά την αναζήτηση εργασίας.

Αξιολογήστε τους στόχους σας

Αντιμετωπίστε το σαν μια ευκαιρία να αξιολογήσετε τι θέλετε από την εργασία και τη ζωή σας, όπως π.χ. ευέλικτο ωράριο ή η εξ αποστάσεως εργασία. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για μια νέα θέση, αξιολογήστε την τελευταία ή την τρέχουσα εργασία σας (θετικές και αρνητικές πτυχές, προοπτικές,
προσδοκίες, ενδεχόμενη ένταξη στην επιχειρηματικότητα). Δημιουργήστε ένα πλάνο ζωής για το πού θα θέλατε να βρίσκεστε σε 3-5 χρόνια.

Διαχειριστείτε το χρόνο σας

Μην αφήσετε την αναζήτηση εργασίας να κατακλύσει τη ζωή σας. Αφιερώνοντας συγκεκριμένο χρόνο για ενεργή αναζήτηση, γράφοντας follow-ups, ακόμη και περιμένοντας χωρίς ενοχές, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία και την ψυχική σας ηρεμία.

Καλλιεργήστε ένα σύστημα υποστήριξης

Όταν επεκτείνετε το δίκτυό σας, σκεφτείτε πέρα ​​από τους υπαλλήλους προσλήψεων, τους διευθυντές ή αυτούς που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε έναν ρόλο σε μια εταιρεία.
Δικτύωση επίσης σημαίνει εύρεση ομάδων Facebook και LinkedIn ή βιντεοκλήσεις με φίλους, συγγενείς ή τρίτους που μπορούν να βοηθήσουν με τις εμπειρίες και συμβουλές τους, αλλά κυρίως με ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μην παραβλέπετε ορισμένες ευκαιρίες ενώ συνεχίζετε να αναζητείτε εργασία πλήρους απασχόλησης. Θα μπορούσατε στο μεταξύ διάστημα να αναλάβετε freelance εργασία,συμβουλευτικές υπηρεσίες, συμβάσεις εργασίας ή ακόμα και εθελοντικές θέσεις.

Μην παραμελείτε την επαγγελματική σας ανάπτυξη

Αφιερώστε χρόνο για επαγγελματική εξέλιξη παρακολουθώντας βίντεο, ακούγοντας podcasts ή διαβάζοντας άρθρα και βιβλία, ή κάνοντας εθελοντισμό. Εκτός από μια καλή ευκαιρία και μια αξιόλογη επένδυση στην κοινότητά σας, ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και δικτύωση με άλλους τοπικούς επαγγελματίες. Εκτός των άλλων θα φαίνεται υπέροχο στο βιογραφικό σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε σε μελλοντικές συνεντεύξεις για όσα μάθατε.

Θέστε όρια για να αποφύγετε το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης

Αφιερώστε χρόνο για ισορροπία και αυτο-φροντίδα κατά την αναζήτηση εργασίας. Κάντε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, περπατήστε και κοιμηθείτε 7-9 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργείτε στο 100% των δυνάμεών σας. Χρειάζεστε χρόνο χαλάρωσης για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία και η αναζήτηση εργασίας θα είναι ακόμα εκεί όταν επιστρέψετε, πιο ξεκούραστοι, με κίνητρο και συγκεντρωμένοι για να συνεχίσετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024