Τα σχολικά προβλήματα συζήτησε η Γιώτα Πούλου

Η βουλευτής ευχήθηκε «καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους» και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στο Νομό.

24 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κα Παναγιώτα Χουλιάρα-Σιδερά και τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Ιωάννη Παναγιώτου, συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βοιωτία, Γιώτα Πούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αναφέρθηκαν αναλυτικά για:

  • το άνοιγμα των σχολείων,
  • τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών στο Νομό,
  • τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών σήμερα είναι στην Α’θμια: 34 γενικής και 74 ειδικής αγωγής και στη Β’θμια: 50 γενικής και 15 ειδικής αγωγής, τα οποία αναμένουμε να καλυφθούν στην 2η φάση των προσλήψεων,
  • τις λειτουργικές δαπάνες (θέρμανση, ενεργειακό κόστος) και την καθαριότητα,
  • τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που λειτουργούν με διορισμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και
  • την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, που είναι σε εξέλιξη καθώς και τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

Ας σημειωθεί ότι η κα Κεραμέως προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ.

Η βουλευτής ευχήθηκε «καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους»  και τους διαβεβαίωσε ότι  θα είναι σε επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στο Νομό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024