Θ. Χειμάρας: Η αύξηση των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 10 ετών

Ο Θέμης Χειμάρας, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας: «Η ετήσια αύξηση των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης στο 17,2%, αποτελεί την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 10 ετών»

16 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση επί της Έκθεσης της Επιτροπής και έγκρισή της».

Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο κ. Χειμάρας, αναφέρθηκε στα εξής:

«Η επένδυση στη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία και η διασύνδεσή τους με την αγορά για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, αποτελεί στρατηγική επιλογή στης Κυβέρνησης.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόσαμε, είχαν ως αποτέλεσμα την θεαματική ετήσια αύξηση στον δείκτη έντασης των δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), της τάξεως του 17,2%, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 10 ετών.

Η παροχή φορολογικών κινήτρων, όπως η αύξηση του ποσοστού υπερέκπτωσης για τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης από το 130% στο 200%, ενίσχυσαν την επιχειρηματική ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων έντασης γνώσης.

Ανακτούμε την εμπιστοσύνη των αγορών, με την προσέλκυση επενδύσεων από εταιρείες με διεθνές αποτύπωμα, όπως η Microsoft, EY, η Applied Materials, η Pfizer, η Cisco, η Amazon Web Services κ.α., οι οποίες υλοποιούν επενδύσεις σε τομείς αιχμής.

Εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, σε ότι αφορά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Είναι σταθερή πολιτική επιλογή και συνάμα υποχρέωσή μας, να συνεχίσουμε να παρέχουμε κίνητρα και ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους να μπουν στην αγορά, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους εδώ, αλλά και να κάνουν την κοινωνία και την οικονομία μας καλύτερη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024