Τι αλλάζει στο Νοσοκομείο Λαμίας; Θα ανεγερθεί κι άλλο κτήριο;

Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις αλλαγές στο Νοσοκομείο

29 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Κατατέθηκε χθες νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των συντελεστών δόμησης και κάλυψης στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, σε συνέχεια ενημέρωσης του Υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7 τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, σε σχέδιο νόμου του ίδιου Υπουργείου, περιλαμβάνεται διάταξη με τίτλο «Έγκριση όρων δόμησης για ανέγερση πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας» και προβλέπει τα εξής:

Στην έκταση επιφάνειας 73.848 τ.μ., η οποία ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, επιτρέπεται η ανέγερση κτηρίων δευτεροβάθμιας φροντίδας (Νοσοκομείο ή πτέρυγα) και καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης του χώρου ως εξής:

Α. Επιτρέπεται η ανέγερση περισσοτέρων από ένα κτηρίων στο γήπεδο.

Β. Οι αποστάσεις των κτηρίων από τα όρια του γηπέδου δεν επιτρέπεται να μειώνονται περισσότερο από το προβλεπόμενο ύψος του κτηρίου, όχι λιγότερο από 5 μέτρα.

Γ. Προβλέπεται συγκεκριμένος συντελεστής δόμησης του γηπέδου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 58 εκατοστά.

Δ. Το ποσοστό κάλυψης, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% για το ισόγειο και τους ορόφους και το 25% για τον υπόγειο χώρο.

Ε. Επιτρέπεται η ανάπτυξη χώρων κύριας χρήσης στο υπόγειο των κτηρίων συναφών με τη λειτουργία του κτιρίου. Οι χώροι αυτοί προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης του κτηρίου.

ΣΤ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών, καθορίζεται το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος και ο αριθμός των ορόφων των κτηρίων σύμφωνα με τη σχετική κτιριολογική μελέτη των εγκαταστάσεων, καθώς και άλλοι τυχόν αναγκαίοι πρόσθετοι όροι και περιορισμοί, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών γενικών και ειδικών διατάξεων.

“Με την ψήφιση της τροπολογίας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οριστική μελέτη του έργου της ανέγερσης πτέρυγας ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας, αμφιθεάτρου και επιστημονικής βιβλιοθήκης στο κτηριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας., δεδομένου πως υπάρχει ήδη εγκεκριμένη προκαταρκτική μελέτη.

Η Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε εντατικά, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024