Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Εύβοιας και Δήμου Χαλκιδέων

Για την υποβολή πρότασης έργου με τίτλο «Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας»

28 Οκτωβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με σκοπό την υποβολή πρότασης έργου με τίτλο «Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας.

Η δράση η οποία είχε προβλεφθεί, μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Χαλκιδέων θα υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το εν λόγω έργο αφορά την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της ικανότητας προσαρμογής των ΜΜΕ στις αλλαγές της αγοράς και στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, με αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων.

Στόχος του έργου είναι :

  • Η Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ικανότητας προσαρμογής των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στις αλλαγές της αγοράς και στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού.
  • Η Ανάδειξη της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα και καλών πρακτικών.
  • Η Ολοκληρωμένη ενημέρωση επιχειρήσεων και εργαζομένων και η πρόσβαση σε μεθοδολογίες και ψηφιακά εργαλεία.
  • Η καταγραφή του επιχειρηματικού κλίματος και των προβλημάτων μέσω ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων και ερευνών αγοράς.
  • Η δημοσιότητα για την ενημέρωση, την δικτύωση και την διάδοση των αποτελεσμάτων της δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024