Nίκη για τη Λαμία με 1-0 στο Στερεοελλαδίτικο ντέρμπυ

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λαμία που με το γκολ του Μποάκι επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού και πήρε βαθμολογική ανάσα

1 Οκτωβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Παραμένουν στις τελευταίες θέσεις χωρίς νίκη οι Βοιωτοί που στην πρεμιέρα του Βέλιτς πάλι κινήθηκαν στα ρηχά.

Η Λαμία πίεσε ασφυκτικά για 10 με 15 λεπτά

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (1/10) η Λαμία, καθώς επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο γειτονικό ντέρμπι και έτσι ξεκόλλησε από την ουρά. Αντίθετα οι Βοιωτοί, στο ντεμπούτο του Βέλιτς στον πάγκο τους, γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους σε έξι ματς και παραμένουν εκ των ουραγών.

Η Λαμία ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Σλίβκα, Τζανδάρη στον άξονα, τους Τσιλούλη, Νούνιες στα άκρα και τον Μποακιέ στο «9».

Ο Λεβαδειακός είχε τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα, Βήχο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεχία, Μπελμόντ στον άξονα, τους Μουτίνιο, Βρακά στα άκρα και τον Σβάρκα πίσω από τον Δούμτσιο.

«Σβηστό» και χωρίς  φάσεις το πρώτο ημίχρονο

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο ήταν… φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε «καθαρή» ευκαιρία αλλά μόνο από μία εκατέρωθεν «καλή» στιγμή. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Μπελμόντ όταν στο 6′ βρήκε δύο σουτ μετά από κόρνερ του Μουτίνιο, ενώ λίγο αργότερα (8′) είδαμε ένα καλό του Τσιλούλη των γηπεδούχων πέρασε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 45’+1′ οι της Λαμίας διατηρούσαν κατοχή μπάλας πάνω από 60% ωστόσο δεν έβρισκαν κενούς χώρους, ενώ οι φιλοξενούμενοι ναι μεν αναζητούσαν το τρανζίσιον αλλά όποτε τους δόθηκε η σχετική δυνατότητα τους έλειπε η τελική πάσα για να απλώσουν το παιχνίδι τους.

Ο Νούνιες θέλησε σε ορισμένες περιπτώσεις να πάει στο 1 vs 1, οι Τσιλούλης, Σιμόν από τα δεξιά πήραν κάποιες πρωτοβουλίες αλλά το «δίδυμο» των Βινίσιους, Λιάγκα πήρε όλες τις εναέριες «μονομαχίες» (τόσο με την μπάλα «ζωντανή» όσο και σε στατικές φάσεις) στα καρέ του Μάρκοβιτς, ενώ ο Μεχία (κυρίως) δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να παίξουν κάθετα. Την ίδια στιγμή ο Σβάρκα των Βοιωτών ήταν «εγκλωβισμένος» στον άξονά, ο Λεβαδειακός έχανε άμεσα την κατοχή και η αναμέτρηση κυλούσε σε αυτό το τέμπο.

Το 1-0 ο Μποάκι

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τη Λαμία να «πατά« ένα καλύτερα. Στα πρώτα του λεπτά απείλησε με τρεις σέντρες από τα δεξιά που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ (δύο από τον Τσιλούλη, μία από τον Σιμόν, ο Τσάπρας πιστώνεται ένα κομβικό stop), ενώ στο 57′ έγινε πιο επιθετική με την είσοδο των Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι.

Μάλιστα στο 60′ βρήκε την πρώτη της τελική σε στατική μπάλα όταν η κεφαλιά του Τσιλούλη πέρασε άουτ και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 61′ όταν ο Τσιλούλης και πάλι έκανε την πρώτη επαφή σε κόρνερ, ο Μποάκι μπήκε «σφήνα» στην άμυνα των Βοιωτών και σκόραρε από κοντά. Ετσι μπήκαν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Η Λαμία πίεσε ασφυκτικά για 10 με 15 λεπτά

Από εκείνο το σημείο και για περίπου 10 με 15 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι «κυρίαρχοι» στο γήπεδο και η δράση δεν εξελίσσονταν απλά στο μισό τους, αλλά μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού. Οι της Λαμίας πίεζαν ασφυκτικά, ανακτούσαν συνέχεια την κατοχή και προχωρούσαν σε συνεχή γεμίσματα και παράλληλες, ενώ κέρδισαν και πάρα πολλές στημένες μπάλες. Ωστόσο δεν διπλασίασαν τα τέρματά τους, ο Λεβαδειακός έμενε «μέσα» στο ματς και οι «πράσινοι» με την είσοδο των Τορό, Τσιριγώτη θέλησαν να τα παίξουν όλα για όλα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15
  2. Π.Α.Ο.Κ. 11
  3. ΑΡΗΣ 10
  4. A.E.K. 9
  5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8
  6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 8
  7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 7
  8. ΛΑΜΙΑ 6
  9. ΒΟΛΟΣ 5
  10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4
  11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 4
  12. Ο.Φ.Η. 4
  13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2
  14. ΙΩΝΙΚΟΣ 1

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6Η)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Αστέρας Τρίπολης -ΟΦΗ (15.00μμ)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (16.00μμ)

Βόλος – Άρης (19.30μμ)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21.30μμ)

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (18.00μμ)

AEK -Iωνικός (20.00μμ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024