Ο Χ. Σταϊκούρας για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Το μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών

4 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που «γεννήθηκε» από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους άξιους συνεργάτες του και συγκροτήθηκε ως Κόμμα βαθιά δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικά φιλελεύθερο, ριζοσπαστικό και πολυσυλλεκτικό.

Στη μακρά διαδρομή της, η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε – με σωφροσύνη και τόλμη – τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να λέει τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ».

Γι’ αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη, δημαγωγίες και λαϊκισμούς, οι πολίτες, με την εμπιστοσύνη τους, την έχουν αναδείξει ως τον μεγάλο και σταθερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος που έχει ταυτιστεί με την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε ιστορικής πρόκλησης.

Κάτι που πράττει και την τελευταία τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλαπλές, πολυεπίπεδες εξωγενείς προκλήσεις.

Έχουμε, εξάλλου, χρέος, να οδηγήσουμε και πάλι το εθνικό σκάφος σε «ήρεμες θάλασσες».

Με ενότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση, θα τα καταφέρουμε!

Ενισχύοντας την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, και δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους ανθρώπους, το μέλλον της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024