Παράρτημα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σκύρο

Οι εθελοντές θα λάβουν πολύμηνη εκπαίδευση Σαμαρείτη Διασώστη στη Σκύρο από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

7 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συντελείτε η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης παραρτήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σκύρο.

Γνωρίζοντας ότι το νησί έχει απόθεμα ανθρώπων που η διάθεσή τους για προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή σε εθελοντισμό κάτω από την αρωγή και εκπαίδευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές θα λάβουν πολύμηνη εκπαίδευση Σαμαρείτη Διασώστη στη Σκύρο από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με έντονη τη διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα και είναι από 18 έως 45 ετών και χωρίς προβλήματα υγείας που δεν θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης. Συνολικά η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικείων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Υποχρεωτικά ο υποψήφιος Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πρέπει να αποδεχτεί τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, καθώς και να ενημερωθεί για τον Κώδικα Δεοντολογίας του Εθελοντή Σαμαρείτη.

Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα :

2222350300-Δήμος Σκύρου

6983506031-Γκατζόγιας Γεώργιος, Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024