Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Λεβαδειακό

Επικράτησε του Ατρόμητου και πήρε «βαθιά» βαθμολογική ανάσα

30 Οκτωβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

O Λεβαδειακός ήταν ανώτερος, προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (25′ Νίκας) και παρότι ισοφαρίστηκε στο 65′ (Ρομπάιγ) και έχασε πέναλτι στο 74′ (Μουτίνιο) βρήκε το σθένος και το δεύτερο γκολ στο 80′ με τον Σβάρκα, μαζί και το πολύτιμο για την αποφυγή του υποβιβασμού τρίποντο με 2-1.

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (30/10) ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου και αυτόματα πήρε «βαθιά» βαθμολογική ανάσα.

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με τον Μάρκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα, Μπαχανάκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νίκα, Χάμοντ, Μεχία στον άξονα, τους Μουτίνιο, Βρακά στα άκρα και τον Πετρέ σέντερ φορ.

Οι Περιστεριώτες είχαν τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Σουάρεθ, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ερλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Κουέν στον άξονα, τους Κλωναρίδη, Ρομπάιγ στα άκρα και τον Κιάρτανσον στο «9».

Ο Λεβαδειακός είχε τέσσερις τελικές, όλες από τον Νίκα που σκόραρε

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο μισό οι Βοιωτοί πήραν πολύ καλό βαθμό στο κομμάτι της διαχείρισης. Επί χάρτου η διάταξή τους ήταν 4-3-3, αλλά ο Νίκας ήταν πολύ συχνά στο πλευρό του Πέτρε και οι «πράσινοι» τον έψαχναν, κυρίως από τα δεξιά, ως κρυφό φορ. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τέσσερις τελικές τους μέχρι την ανάπαυλα ήταν από εκείνον (!) και ναι μεν η πρώτη προήλθε στη στημένη φάση (άουτ), οι άλλες τρεις ήταν με κίνηση «9αριού», όπου οι Περιστεριώτες δεν είχαν «αντίδοτο». Στο 12′ βρέθηκε, μετά από κάθετη ανάπτυξη, στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του πέρασε εκτός εστίας, στο 16′ και σε τρανζίσιον του Λεβαδειακού έκανε κακό τελείωμα αν και ήταν φάτσα με τον Γιαννιώτη και τελικά βρήκε δίχτυα στο 25′ με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσάπρα.

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τον άξονα (ο Χάμοντ «κυριαρχούσε») και ο Ατρόμητος αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανάπτυξη, παρότι κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 62%.(αναλώνονταν σε παράλληλο και σετ παιχνίδι) Σε αυτό το διάστημα μόνο ο Κεσχρίντα παρουσιάζονταν απειλητικός και έπαιρνε πρωτοβουλίες από τα δεξιά, ενώ οι δύο από τις τρεις τελικές του ήταν κεφαλιές του Σουάρεθ σε στατικές φάσεις που δεν απείλησαν τον Μάρκοβιτς (η άλλη αφορούσε ένα σουτ του Κούεν που κόντραρε).

Ο Κουέν πεσμένος «έφτιαξε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 48΄

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού ο Ατρόμητος πήρε μέτρα και χάρις στον Κουέν μετάφερε τη δράση γύρω από τα καρέ του Λεβαδειακού. Ο Αυστριακός χαφ αν και πεσμένος «έφτιαξε» την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ρομπάιγ στο 48′ (πλασέ από καλή θέση άουτ), ενώ σε δυο-τρεις περιπτώσεις «έσπασε» σωστά την μπάλα στα άκρα και οι Περιστεριώτες δημιούργησαν προϋποθέσεις με παράλληλες

Πρώτο δοκάρι ο Μουτίνιο και αμέσως μετά γκολάρα από τον Ρομπάιγ

Μετά το 55′ όμως οι Βοιωτοί ισορρόπησαν παρότι μάλιστα «έχασαν» τον Μεχία με τραυματισμό, ενώ η μετατόπιση του Μουτίνιο στο «9» και η είσοδος των Σβάρκα, Λούα Λούα στο «10» και «9» αντίστοιχα έδειχναν την πρόθεσή τους να παίξουν στην κόντρα. Μάλιστα στο 63′ έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Χάμοντ έπαιξε κάθετα για τον Μουτίνιο που πάτησε περιοχή και σούταρε, η μπάλα όμως αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη. Αμέσως μετά μάλιστα (65′) το ματς πήρε… φωτιά, καθώς ο Ρομπάιγ με ένα πανέμορφο τέρμα όταν συνέκλινε και εξαπέλυσε μία «βολίδα» ισοφάρισε για τον Ατρόμητο που πήρε και ψυχολογία. Κάτι που φάνηκε στο 68′ όταν ο Ντε Μποκ θέλησε να σκοράρει με τακουνάκι μετά από κόρνερ και ο Βέλγος μπακ «έψαξε» ένα όμορφο και συνάμα δύσκολο γκολ.

Δεύτερο δοκάρι ο Μουτίνιο, το 2-1 ο Σβάρκα

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 72′ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Χατζηισαϊα επί του Μουτίνιο και ο 31χρονος ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη που παράλληλα έπεσε σωστά. Οτι όμως δεν πέτυχε εκείνος το κατάφερε ο Σβάρκα στο 79′, όταν ο Σλοβάκος εκμεταλλεύτηκε το «κόψιμο» της μπάλας από τον Τσάπρα και σκόραρε από κοντά. Αυτόματα στην «εξίσωση» των γηπεδούχων πέρασε ο όρος «διαχείριση». Ο Ατρόμητος μετά την είσοδο του Κωτσόπουλου έπαιξε με δύο φορ, κέρδισε κάποια στατικά, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Μάρκοβιτς και να φτάσει στην ισοφάριση.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Βρακάς (87’ Τζημόπουλος), Μπαχανάκ, Νίκας, Μεχία (56’ Σκβάρκα), Μουτίνιο, Χάμοντ, Πέτρε (56’ Λούα Λούα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (63’ Φριτζόνσον), Γκονζάλες, Κουέν (84’ Κωτσόπουλος), Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (63’ Τζαβίδας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024