Συνάντηση Σπανού και Ραχωβίτσα σήμερα, για την προστασία από τα ναρκωτικά

Πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων

31 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, Λαμία) έχει σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς και ο Αντιστράτηγος ε.α. – Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου P.A.D.A. – Αντιναρκωτική Δράση Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο άνθρωπος που ως αστυνομικός υπηρέτησε τον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.

Σκοπός της συνάντησης είναι η πραγματοποίηση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, για την προστασία από τα ναρκωτικά.

Ο κ. Ραχωβίτσας υπηρέτησε ως αστυνομικός, διοικητής ασφάλειας Αττικής, περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας και τέλος υπαρχηγός της, αλλά και ως επικεφαλής της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2022 ίδρυσε το  P.A.D.A. INSTITUTE κατά των ναρκωτικών, το οποίο είναι πλέον το πρώτο ινστιτούτο για την αντιναρκωτική δράση και φέρει την σφραγίδα του.

Οι στόχοι του ινστιτούτου είναι:

  1. Η προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.
  2. Η απενσωμάτωση από του πεδίου εκείνων των μορφών δράσης, που στοχεύουν την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  3. Η πραγματοποίηση και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
  4. Η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια.
  5. Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, προγραμμάτων και γενικά εντύπων που έχουν σχέση με τη συνολική δραστηριότητα του ινστιτούτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023