,

Στη Λαμία το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου 

3 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση φιλοξένησε η Λαμία και συγκεκριμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Χαλκιοπούλειου Σταδίου με τη διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και το Αθλητικό – Πολιτιστικό Σωματείο «Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής και Χορού Λαμίας» σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε.

Στην πάντα «φιλόξενη» Λαμία των μεγάλων διοργανώσεων, περίπου 300 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν σε ελεύθερα προγράμματα, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα σε ένα συναρπαστικό διήμερο γεμάτο χορό, λάμψη και ομορφιά.

 Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι Αντιδημάρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Τζούφλας και Κώστα Αναστασίου, χαιρετίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας αλλά και του τοπικού συλλόγου να επιλέξουν τη Λαμία για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, υπογραμμίζοντας πως η Φθιωτική Πρωτεύουσα και ο Δήμος Λαμιέων παρέχουν όλες τις δυνατότητες για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στη πόλη μας, στη πόλη των μεγάλων διοργανώσεων, το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Ένα άθλημα, το οποίο γνωρίζει σημαντική άνθιση τα τελευταία χρόνια, με τις αθλήτριες να καταθέτουν την ψυχή τους μέσα από κάθε άσκηση που εκτελούν, έτοιμες να χαρίσουν σε όλους τους θεατές δύο μέρες υψηλού επιπέδου αλλά και αισθητικής. Η προέλευση της αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, έχει αναφορές πίσω, στην αρχαία Ελλάδα, με την έννοια του «κάλλους» αλλά και την έννοια της φυσικής ροής του σώματος, του ελεύθερου ύφους και της σωματικής αρμονίας, να αποτελούν τη βασική έμπνευση για την ανάπτυξή της.

Χαίρομαι πραγματικά όταν, σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, φιλοξενούνται τόσο προσεγμένες διοργανώσεις αυτού του επιπέδου, που δείχνουν το δρόμο για το πραγματικό νόημα του αθλητισμού: την άμιλλα και τον συναγωνισμό, τη συμμετοχή και τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση. Το καλύτερο αντίδοτο απέναντι σε κάθε δυσκολία που έρχεται στη ζωή. Εύχομαι, λοιπόν, το διήμερο αυτό να λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση: να παρακινήσει τα παιδιά να ασχοληθούν ακόμη πιο ενεργά με τον αθλητισμό, να γνωρίσουν και την Αισθητική Ομαδικής Γυμναστική  και να βάλουν γενικά  την άθληση και τις αξίες με τις οποίες αυτή συνδέεται, στην καθημερινότητά του».

Την Κυριακή το μεσημέρι με την ολοκλήρωση των αγώνων έγινε και η απονομή βραβείων στις νικήτριες ομάδες από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τον Αναπληρωτή του Θανάση Ντούζγο, τον  Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φώσκολο, την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Αργύρη και το Βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργο Κοτρωνιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024