Χρ. Σταϊκούρας: Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι σε μια φλεγόμενη γειτονιά.

Μήνυμα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι Έλληνες, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων την Εθνική μας Κυριαρχία, είπαν ένα ιστορικό «OΧΙ» στον φασισμό.

Όρθωσαν, με θάρρος και αποφασιστικότητα, το ανάστημά τους έναντι των – αριθμητικά και υλικά – υπέρτερων δυνάμεων του Άξονα και πολέμησαν, με γενναιότητα και ομοψυχία, για την ελευθερία της Πατρίδας, γράφοντας λαμπρές σελίδες στη μακραίωνη ιστορία μας.

Για την Εποποιία αυτή, αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940 και αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από το φωτεινό παράδειγμά τους.

Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι σε μια φλεγόμενη γειτονιά.

Μια γειτονιά σε αναβρασμό, με πόλεμο στην Ευρώπη, με αβεβαιότητα, αστάθεια και πολυ-επίπεδες εξωγενείς κρίσεις.

Η Πατρίδα αντιμετωπίζει, επίσης, κλιμάκωση των απρόκλητων απειλών και των παντελώς αβάσιμων αιτιάσεων από τον εξ ανατολών γείτονα.

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, οι Έλληνες απαντάμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη χώρα μας, ολόπλευρα.

Στο γεωστρατηγικό πεδίο, ενισχύουμε την άμυνά μας, αναβαθμίζουμε τη διπλωματική παρουσία μας και ενεργούμε δυναμικά στο διεθνές περιβάλλον, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες και αναδεικνύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως διαχρονικής δύναμης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο γεωοικονομικό πεδίο, ανακτήσαμε την κυριαρχία μας και χτίζουμε γερά θεμέλια για μια οικονομία πιο ισχυρή, παραγωγική, εξωστρεφή, πράσινη και ψηφιακή, με υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, νέες θέσεις απασχόλησης και μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και προχωρά προς το μέλλον με πυξίδα το ένδοξο παρελθόν και τα διδάγματά του.

Προχωράμε με συνετά «Ναι» στην ανάπτυξη, στην πρόοδο, στην κοινωνική δικαιοσύνη και με συνειδητά «Όχι» σε λαϊκισμούς, στρεβλώσεις του παρελθόντος και ρητορικές μίσους, είτε προέρχονται από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό της χώρας.

Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα μας!

Θερμές ευχές σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024