Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες

Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες δολοφονίας, αλλά και για σωρεία άλλων κακουργημάτων κρίθηκε από το δικαστήριο ο λεγόμενος «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης. Ο 50χρονος κρίθηκε αθώος για πέντε δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παράλληλα αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Κοντοστάθης επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με […]

17 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες δολοφονίας, αλλά και για σωρεία άλλων κακουργημάτων κρίθηκε από το δικαστήριο ο λεγόμενος «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης.

Ο 50χρονος κρίθηκε αθώος για πέντε δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παράλληλα αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Κοντοστάθης επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος», που διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως. Ο «Dr Kontos» έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματα του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες.

Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν ενόσω ο δήθεν διακεκριμένος επιστήμονας τους κούραρε, είναι και δύο ανήλικα παιδιά, ο 16χρονος Θεοδόσης και η 14χρονη Δέσποινα. Κάποιοι από τους 14 που εμπιστεύθηκαν τον 50χρονο, εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, όπως η περίπτωση 4χρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία, που μετά την παρεμβολή του «Δόκτορα Κόντος» και τη διακοπή της θεραπείας του, πλήρως εξασθενημένο κατέρρευσε οργανικά, παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και «μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024