Δήμος Χαλκιδέων: «Αναληθή τα δημοσιεύματα και το ξήλωμα των καμερών στο εργοτάξιο»

Η ενημέρωση σχετικά με τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής για τις κάμερες στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων

24 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι δήθεν «το Πρωτοδικείο Χαλκίδας με απόφασή του στις 18/11/2022 απαγόρευσε τη χρήση καμερών στο Εργοτάξιο του Δήμου» και ότι δήθεν «ξηλώνονται οι κάμερες».

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι παντελώς αναληθή και διαστρεβλώνουν την αλήθεια καθώς, στις 18/11/2022 συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στηριζόμενο σε σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Σωματείου. Το αιτητικό του δικογράφου ήταν να υποχρεωθεί ο Δήμος, προσωρινά, να παύσει μόνο ΔΥΟ (2) κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Εργοταξίου, από τις ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) συνολικά που έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον χώρο του Εργοταξίου.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία δέχτηκε εν μέρει το αίτημα του Σωματείου και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε τη λήψη στη ΜΙΑ (1) από τις ΔΥΟ (2) κάμερες που αναφέρονται στο δικόγραφο. Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 5/4/2023.

Οπότε καμία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει, αφού η υπόθεση δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Υπάρχει μόνο μια προσωρινή διαταγή για ΜΙΑ (1) κάμερα από τις ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) συνολικά κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φυσικά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά στον χώρο του Εργοταξίου.                                          

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024