Έκλεισαν καταστήματα Πολυεθνικών Αλυσίδων με παρέμβαση του ΕΚ Λιβαδειάς

Για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία

28 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με παρέμβαση μελών της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς έκλεισαν τα καταστήματα των Πολυεθνικών Αλυσίδων VOI NOI, ADMIRAL ΟRCHESTRA, PINK WOMAN, SNAP SHOT, POSITIVO, POP AIR, ISABELLE και STAR FASHION CLUB, τα οποία είχαν ανοίξει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη της Λιβαδειάς.

Ήδη με τη συνεχή πίεσή μας κάποιες αλυσίδες καταστημάτων στην πόλη της Λιβαδειάς, που προσπαθούσαν να ανοίξουν άλλες Κυριακές, πήραν το μήνυμα και δεν άνοιξαν καν.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε  ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου (όπως λένε και τα επίσημα στοιχεία) και δεν αποτέλεσε ποτέ απάντηση στην καταναλωτική ανάγκη.

Αυτό που ουσιαστικά θέλουν να πετύχουν, με την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων σε ανάπαυση και να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας των μικρών καταστημάτων, ώστε να τα οδηγήσουν στο κλείσιμο, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων.

Η υπεράσπιση του κεκτημένου της Κυριακάτικης αργίας είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε και είναι υπόθεση όλων μας.  

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε από κοινού τη μάχη για να μην καταργηθεί η

Κυριακάτικη αργία.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ είναι ΑΡΓΙΑ δεν είναι για Εργασία. 

Ο Αγώνας συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024