Έρχονται οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» στον Δήμο Χαλκιδέων

Το πρόγραμμα ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

21 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εντάχθηκε, κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και με τη στήριξη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρίας Συρεγγέλα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» στον Δήμο Χαλκιδέων, από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ανάγκες πολλών οικογενειών του Δήμου, καθώς αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών, προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες στα παιδιά, δίνοντας την ευκαιρία σε εργαζόμενους γονείς, μονογονείς, αναδόχους και ιδιαίτερα σε μητέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα.

Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr/ και να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο «Μητρώο Επιμελητών», εντελώς δωρεάν. Η υποβολή αίτησης γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ως υπεύθυνη του προγράμματος στον Δήμο Χαλκιδέων, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, ορίστηκε η κ. Αναστασία Ζέρβα, με αναπληρώτρια την κ. Αλεξάνδρα Παπαναστασίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2221355158 και 2221355113.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024