Η SICAP παραδίδει τον Κεντρικό Υποσταθμό Αιολικών Πάρκων της ΤΕΡΝΑ στην Κάρυστο

Θα εξυπηρετεί 18 Αιολικά Πάρκα ισχύος 360 MW στον ευρύτερο δήμο

30 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η SICAP constructions, η κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου SABO, μόλις παρέδωσε, για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής,  το νέο Κεντρικό Υποσταθμό Ανύψωσης Αιολικών Πάρκων, τεχνολογίας GIS 33/150 KV και συνολικού εμβαδού 660 τ.μ. στον Ευαγγελισμό Καρύστου στην Εύβοια, ο οποίος θα εξυπηρετεί 18 Αιολικά Πάρκα ισχύος 360 MW στον ευρύτερο δήμο.

Το ενεργειακό έργο αναμένεται να συμβάλλει δραστικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως και 1,2 εκ. τόνοι ετησίως καθώς και στη περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας. Λαμβάνοντας υπόψιν το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ιδίωμα της περιοχής σε υψόμετρο 1000 μέτρων, οι μηχανικοί της SICAP εκτέλεσαν επιτυχώς τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, ήτοι τη διαμόρφωση των υποδομών εγκατάστασης συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων, την κατασκευή των κτιρίων Ελέγχου και του Υποσταθμού, ανθεκτικών σε δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την εκτέλεση έργων οδοποιίας εμβαδού 3.500 τ.μ.

Ο Υποσταθμός κατασκευάστηκε βάσει των Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών Ποιότητας κατασκευών Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων και τηρήθηκαν αυστηρά τα όρια ασφαλείας και οι περιβαλλοντικοί όροι.

Στον τομέα των ενεργειακών έργων υποδομής, η SICAP διατηρεί πολυετή στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τα έργα πολιτικού μηχανικού στα αιολικά πάρκα Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του «πράσινου έργου», η εταιρεία έχει πλέον υλοποιήσει το σύνολο των έργων Πολιτικού Μηχανικού για οποιοδήποτε αιολικό πάρκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024