Κ. Βαξεβάνης στον Άρειο Πάγο: Υπάρχουν στοιχεία – Θα αποκαλυφθούν όλα

Στον Ντογιάκο ο Βαξεβάνης

7 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Προηγήθηκε η άρνηση του εκδότη να παρουσιαστεί ενώπιον της προϊσταμένης της Ποινικής Δίωξης Αγγελικής Τριανταφύλλου, για να προσκομίσει στοιχεία που επικαλείται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για την υπόθεση των υποκλοπών, δηλώνοντας ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του ίδιου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το κατώφλι του γραφείου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, πέρασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», Kώστας Βαξεβάνης, σε συνέχεια της παρέμβασης του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, για τα καταγγελλόμενα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Κώστας Βαξεβάνης προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη.

 

H δήλωση αυτή πάντως από τον εκδότη της «Documento» έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπο του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας (και της Δικαιοσύνης εν γένει), με «συνθήματα» τύπου «τέλος η κοροϊδία» και «ξεφτιλίζουν τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Βαξεβάνης καλείται να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και τα οποία μπορούν να συνδράμουν στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ παράλληλα ζητείται και η κλήση προς εξέταση και άλλων προσώπων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διενεργούμενη έρευνα, προκειμένου να συνδράμουν με τυχόν επιπρόσθετα στοιχεία προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Η πρώτη διαρροή, μέσω του φιλικά προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ, Τύπο, αναφέρει ότι κατά την κατάθεσή του ο εκδότης επικαλέστηκε την προστασία των πηγών του, ενώ πρόθεσή του ήταν να περιγράψει «προφορικά» τα μηνύματα, αλλά και τα βίντεο που έχουν φέρονται να καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, σε δηλώσεις του εξερχόμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι ζήτησε να ενοποιηθούν οι πέντε δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών.

«Η Δικαιοσύνη – είπε- πρέπει να σταματήσει να “κλείνει το μάτι” στο πολιτικό σύστημα. Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα Εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης», παρατήρησε, κατηγορώντας ευθέως των Πρωθυπουργό ως «εγκέφαλο» των παρακολουθήσεων. «Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου», δήλωσε ο δικηγόρος του εκδότη, Γιάννης Μαντζουράνης. «Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ηρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα», υποστήριξε χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω για το περιεχόμενο της κατάθεσης Βαξεβάνη στον κ. Ντογιάκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024