Νέα εργαστηριακή μελέτη της SABO σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Νέα Εργαστηριακή μελέτη από το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της SABO σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

17 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της SABO, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκπόνησε νέα εργαστηριακή μελέτη στον κλάδο της βιομηχανίας τούβλων και κεραμιδιών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο διεθνές Journal of Composites Science.

Η μελέτη υλοποιήθηκε σε πιλοτικό στάδιο στο εργαστήριο της SABO και περιλαμβάνει την προσομοίωση του σταδίου μορφοποίησης τούβλων, και συγκεκριμένα, της εξώθησης της νωπής μάζας σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου.

Η ομάδα R&D της SABO επιδίδεται ενεργά σε εργαστηριακές αναλύσεις πρώτης ύλης και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως πλήρεις εργοστασιακοί έλεγχοι (audit) και μελέτες αναβάθμισης για εργοστάσια κεραμοποιίας. Περισσότερες από 250 μελέτες ανάλυσης πρώτης ύλης για 48 χώρες διεθνώς πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα έργα προς υλοποίηση, καθοδηγώντας τους πελάτες στην επιλογή των κατάλληλων πρωτογενών υλικών και προσδίδοντας αξία στην επένδυσή τους.

Η SABO επενδύει διαρκώς στο τρίπτυχο έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία επιδιώκοντας στενή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα μέσω στοχευμένων κοινών δράσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024