,

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Ενδυναμώνουν τη γυναικεία αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα στη Β. Εύβοια

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενδυναμώνουν τη γυναικεία αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα σε Βόρεια Εύβοια και Κοζάνη

7 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα υλοποιούν το πρόγραμμα POWER που στοχεύει στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, η οποία έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τοποθετώντας στο επίκεντρο περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια και η Κοζάνη.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” εστιάζει σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον  κλάδο της αγροδιατροφής ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν. Στόχος είναι οι συμμετέχουσες, μέσω της δράσης, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, να τους δοθεί έμπνευση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες δικτύωσης για να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιήσει ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει ως έναυσμα για να κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες και να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, η δράση χωρίζεται σε 2 τριήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για έως 20 γυναίκες επιχειρηματίες σε δύο περιοχές, τη Βόρεια Εύβοια και την Κοζάνη.

Κύρια θέματα που πρόκειται να αναλυθούν είναι ο γυναικείος επιχειρηματικός σχεδιασμός, η προσαρμογή σε νέες μεθόδους επεξεργασίας και ανάπτυξης προϊόντων εν μέσω κλιματικής κρίσης, η επιχειρηματική και η οικονομική στρατηγική, καθώς και θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα, ο κ. John Stavros, συνιδρυτής των εταιρειών τροφίμων Terra Medi, Elea και Kyma με έδρα την Νέα Υόρκη, συμμετέχει ως μέντορας στη δράση και θα μοιραστεί τις γνώσεις του γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί:

  • Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 18:00-21:00 – Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 17:00-21:00 – Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 10:00-14:00, στην αίθουσα Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη», Λουτρά Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού
  • Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 18:00-21:00 – Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 17:00-21:00 – Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 10:00-14:00, Κοζάνη, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα οργανώνοντας και πραγματοποιώντας δράσεις και προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Βρείτε εδώ το link για τις δηλώσεις συμμετοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024