Ο Δήμος Καρπενησίου στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

18-20 Νοεμβρίου

22 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καρπενησίου στην 37η έκθεση τουρισμού Φιλοξένια 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 18-20 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι δύο Ευρυτανικοί Δήμοι, Καρπενησίου και Αγράφων. Ως εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και  φορέων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Άρης Τασιός, η Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου Σοφία Ζαλοκώστα, η Αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων Αννέτα Κοτρώνα, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής ο Δήμος Καρπενησίου παρουσίασε τον προορισμό της Ευρυτανίας ως ορεινό προορισμό 365 μέρες το χρόνο καθώς και τα σημεία ενδιαφέροντος για κάθε επισκέπτη. Ξεχωριστή ήταν η προβολή της περιοχής μέσα από ψηφιακές μάσκες VR που προσέγγισαν το ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών.

Επιπρόσθετα στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με ξεχωριστή θέση στην ατζέντα: το συνέδριο του αθλητικού τουρισμού και των ευκαιριών οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Μια θεματική προσέγγιση και παρουσίαση προτάσεων για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών που άπτονται των ενδιαφερόντων και των στόχων του Δήμου Καρπενησίου ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό.

Στην έκθεση παρευρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος και εγκαινίασε τις εργασίες της 37ης έκθεσης, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης το τριήμερο της έκθεσης η αντιδήμαρχος Σοφία Ζαλοκώστα πραγματοποίησε στοχευμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, bloggers και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων καθώς και με επιχειρηματίες και μεμονωμένους επισκέπτες.  Ως αποτέλεσμα ήταν η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου εξωστρέφειας και καινοτόμων ιδεών διαχείρισης, προώθησης και ανάδειξης του Ευρυτανικού τουριστικού προϊόντος.

Η αντιδήμαρχος Καρπενησίου Σοφία Ζαλοκώστα δήλωσε τα εξής: «το πρόσημο της συμμετοχής του Δήμου Καρπενησίου στην έκθεση ήταν θετικό! Θέτοντας ως προτεραιότητα  την τουριστική προβολή του τόπου μας  εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας ,του ορεινού τουρισμού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων 365 μέρες το χρόνο, της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς  ,αλλά και των τοπικών προϊόντων της Ευρυτανίας. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια ως πολυδύναμο «εργαλείο» των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής και η συμμετοχή μας  στην έκθεση αυτή μας έδωσε την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να την κάνουμε πράξη». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024