Ο Μητροπολίτης Θηβών σε σχολεία Οινοφύτων και Σχηματαρίου

Ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία σε σχολεία των Οινοφύτων και τουΣχηματαρίου και μιλώντας με μαθητές τους συμβούλεψε, να αγωνίζονται στη ζωή και να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που τους παραδώσαμε οι μεγαλύτεροι. Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε […]

18 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία σε σχολεία των Οινοφύτων και τουΣχηματαρίου και μιλώντας με μαθητές τους συμβούλεψε, να αγωνίζονται στη ζωή και να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που τους παραδώσαμε οι μεγαλύτεροι.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων, όπου εκκλησιάστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Οινοφύτων με τους καθηγητές τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου ζήτησε από το Σεβασμιώτατο συνέντευξη για την ηλεκτρονική εφημερίδα του Σχολείου τους και ο Σεβασμιώτατος με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Οινοφύτων, όπου συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους.

Την επομένη, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, όπου εκκλησιάστηκαν οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σχηματαρίου. Ενώ, στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος και την Τρίτη στα Οινόφυτα και την Τετάρτη στο Σχηματάρι μίλησε στους μαθητές, που εκκλησιάστηκαν και σε αυτούς που επισκέφθηκε στα σχολεία τους, και τους συμβούλεψε να αγωνίζονται στη ζωή τους και να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που τους παραδώσαμε οι μεγαλύτεροι, να κάνουν μια κοινωνία καλύτερη με περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη και τους ευχήθηκε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να έχουν υγεία, καλή πρόοδο και κάθε θεϊκή ευλογία στη ζωή τους. Ενώ, τους ανέφερε ότι η Τοπική μας Εκκλησία θα είναι πάντα κοντά τους.

Επίσης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους. Ο Σεβασμιώτατος σε όλους τους μαθητές πρόσφερε από μια εικονίτσα και ένα στυλό.

Την Τετάρτη, μετά την επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Περγάλια, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του υποδέχτηκε με χαρά τον Σεβασμιώτατο και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024