O Θέμης Χειμάρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό

Τι συζητήθηκε

3 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας, για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Άμυνα της χώρας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν στη Φθιώτιδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χειμάρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην:

  • Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στην περαιτέρω ανάπτυξη των στρατηγικών διακρατικών σχέσεων και συνεργασιών, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.
  • Προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων, που αποτελεί μια πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
  • Δύναμη ειρηνικής αποτροπής, απάντηση σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
  • Στις νέες φρεγάτες Belharra, τις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, τα νέα μαχητικά Rafale και τα ανανεωμένα F-16 Viper, που ενισχύουν τις δυνατότητες ώριμης αποφασιστικότητας και άγρυπνης ετοιμότητας των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Χειμάρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον κ. Χαρδαλιά, για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024