Περιοδεία στην Ορεστιάδα ο Γιάννης Σαρακιώτης με την Όλγα Γεροβασίλη

Στον Έβρο και την ακριτική Ορεστιάδα περιόδευσε μαζί με την πρώην Υπουργό, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασης των έξι (6) αξόνων […]

14 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στον Έβρο και την ακριτική Ορεστιάδα περιόδευσε μαζί με την πρώην Υπουργό, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασης των έξι (6) αξόνων του προγράμματος του κόμματος.

Στην περιοδεία τους, τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενα από τη Βουλευτή Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης της Κ.Ο., Αναστασία Γκαρά, την πρώην υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και μέλη της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έβρου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου (Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.), καθώς και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), όπου και συζητήθηκαν τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού στην εν λόγω περιοχή.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κοσμήτορα Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τους Πρόεδρους των Σχολών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, και άλλους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στην περιοχή. Κατά τη συζήτηση τους, ο αρμόδιος για τα ζητήματα του τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης άσκησε κριτική απέναντι στην επιλογή της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) οδηγώντας στη δραματική μείωση αριθμού των εισακτέων και την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Περιφέρειας. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμβλυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων που παρατηρούνται και στον τομέα της καινοτομίας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ισόρροπη ανάπτυξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, καθώς αποτελούν κρίσιμο μοχλό για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου και η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση, με ομιλητές την πρώην Υπουργό και τον Βουλευτή Φθιώτιδας στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στην Ορεστιάδα, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και συλλόγων, στην οποία αναλύθηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες και δεσμεύσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όπως διατυπώθηκαν από τον ίδιο κατά την ομιλία του στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαρακιώτης, ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι: «Η Κυβέρνηση έχει περάσει όλα τα στάδια του παραλογισμού και της εξαπάτησης, όσον αφορά την οικονομική κρίση, η οποία φτωχοποιεί την κοινωνία με ραγδαίο ρυθμό. Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης των προβλημάτων, προβαίνει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα υποστηρίζοντας αρχικά ότι “δεν υπάρχει κρίση”, έπειτα ότι “είναι προσωρινή” και στο τέλος, ότι “η μικρή Ελλάς δεν μπορεί, η κρίση είναι διεθνής και για όλα φταίει ο Πούτιν”. Ο εμπαιγμός των πολιτών είναι προφανής, καθώς ήδη από τον Ιούλιο του 2021 η Ελλάδα κατέγραφε την υψηλότερη τιμή ρεύματος, τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού και τις υψηλότερες τιμές καυσίμων πανευρωπαϊκά, ενώ την ίδια στιγμή είμαστε η μόνη χώρα με καθηλωμένα εισοδήματα στα επίπεδα του 2010. Για τη Ν.Δ., τα παραπάνω δεν θεωρήθηκαν “προβλήματα”, καθώς το μόνο μέλημά της ήταν πώς να μην φορολογήσει τα υπερκέρδη ύψους 2,2 δισ. ευρώ των παραγωγών ενέργειας, πώς να αποφύγει τη θεσμοθέτηση πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και πώς εν τέλει να δημιουργήσει το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο αποτελεί απλώς μια εξέλιξη των διαφημιστικών φυλλαδίων των μεγάλων σούπερ μάρκετ».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τονίζοντας: «Είναι αναγκαία η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η ελάφρυνση των πολιτών με τη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και η ρύθμιση της αγοράς με την πάταξη των καρτέλ καθώς επιδοτείται μια πάρα πολύ ακριβή αγορά, ακριβώς επειδή η Κυβέρνηση δεν θέλει να παρέμβει ρυθμιστικά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με την ορθολογική και διαφανή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και την αξιοποίηση των θεσμών της Αναπτυξιακής Τράπεζας και των μικροπιστώσεων, που ο ίδιος ως Κυβέρνηση είχε θεσμοθετήσει, αντίθετα με τη λογική της της διοχέτευσης πόρων σε λίγους επιχειρηματικούς κολοσσούς και μόνο, όπως πράττει σήμερα η Κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη οφείλει να είναι υπόθεση όλων των πολιτών και όχι αριθμητικά ελάχιστων ολιγαρχών, καθότι η Κυβέρνηση μιλά διαρκώς για “ανάπτυξη”, αλλά δεν διευκρινίζει: Ποιους αφορά αυτή η ανάπτυξη; Αν αναφέρεται στα υπέρογκα κέρδη των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία ανέρχονται έως και στο 400%, τότε καθίσταται σαφές ότι η Ν.Δ. δεν κυβερνά για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά αποκλειστικά για τους λίγους και εκλεκτούς της μεγαλοεπιχειρηματικής ελίτ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτάσσει την ανάγκη της αποκατάστασης της δικαιοσύνης στην οικονομία και της συμμετοχής όλων των πολιτών στην ανάπτυξη της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024