Σε αναμονή ο διαγωνισμός της ΛΑΡΚΟ

Η χώρα είναι υποχρεωμένη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαΐκή Επιτροπή να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του παρελθόντος

5 Νοεμβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τέρνα με την AD Holdings που διεκδίκησε την ΛΑΡΚΟ στους δύο διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ και του Ειδικού Διαχειριστή θα αξιολογήσει εκ νέου, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το κατά πόσον θα συμμετέχει τελικά στην νέα διαδικασία ανταγωνιστικών προσφορών με την ιρλανδικών συμφερόντων αντίπαλο της.

Στο κάτω κάτω της γραφής οι ιρλανδοί δεν κατέθεσαν καν προσφορά για το εργοστάσιο, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Ωστόσο μην κρατάτε την αναπνοή σας, άλλες πηγές αναφέρουν πως η συνολική προσφορά των Ιρλανδών είναι μόλις ενάμιση εκατομμύριο και της ελληνικής κοινοπραξίας περίπου πέντε εκατομμύρια περισσότερα.

Κάτι που δεν προκαλεί βεβαίως απορία σε όσους γνωρίζουν πως χώρα είναι υποχρεωμένη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαΐκή Επιτροπή να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του παρελθόντος και να σταματήσει την ρυπογόνο λειτουργία της για να μην καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια ετησίως ως πρόστιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024