Σκάκι: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου από τη Φθιώτιδα!

Κατάγεται από το Παλαιόκαστρο Φθιώτιδας

22 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Γνώρισε το σκάκι στο νηπιαγωγείο και στα εννιά της χρόνια η Μαριάντα Λάμπου έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια κάτω των δέκα ετών, πρώτη ανάμεσα σε 65 κορίτσια από 30 χώρες.

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ, και το συνέχισα γιατί μου άρεσε πολύ και το αγαπούσα», είπε στην ΕΡΤ για τη νίκη της στην Αττάλεια της Τουρκίας.

«Αισθάνομαι πολυ όμορφα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά» είπε η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Πριν κατακτήσει την Ευρώπη, η Μαριάντα, που ανήκει στον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Αίγλη Παπάγου ήταν πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιωάννης Παναγάκος ήταν ο πρώτος της δάσκαλος. «Μεγάλες επιτυχίες, η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στον χαρακτήρα». Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».
Η οικογένεια Λάμπου έχει και άλλον έναν πρωταθλητή. Ο Χάρης, ο μικρός αδελφός της Μαριάντας, είναι πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.
«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει ο Χάρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024