Στέλιος Πέτσας: 3 εκατ. σε 17 Δήμους, για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Μεταξύ των οποίων ο Δήμος Λοκρών και ο Δήμος Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας

9 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Νέες αποφάσεις χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για 17 Δήμους της χώρας, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν. 4830/2021 (Α΄169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις», του προγράμματος «ΦιλόΔημος II».

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Άργος» έχει προικιστεί με το συνολικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, για να ενισχύσει τους δήμους να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ως εξής:

  • 5 εκατ. ευρώ για κάθε είδους δαπάνη που αφορά στη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού),
  • 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του νέου νόμου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε σημερινή του ανάρτηση ανέφερε : «Για πρώτη φορά στην ιστορία Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει με σοβαρούς πόρους την Αυτοδιοίκηση για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Και συνεχίζουμε συστηματικά να το κάνουμε αυτό, προσθέτοντας ακόμη 3 εκατ. ευρώ σε 17 Δήμους της χώρας, για να προσεγγίσουμε τον κοινό μας στόχο: κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023