Θήβα: Σύλληψη για απάτη σε βενζινάδικο

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ημεδαπός, χθες (17-11-2022) νωρίς το πρωί, από περιπολούντες Αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για απάτη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, περιοχής της Θήβας. Ειδικότερα, νωρίτερα χθες το πρωί, ο ανωτέρω μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού έπεισε τον υπάλληλο του πρατηρίου, να εφοδιάσει με πετρέλαιο κίνησης […]

18 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ημεδαπός, χθες (17-11-2022) νωρίς το πρωί, από περιπολούντες Αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για απάτη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, περιοχής της Θήβας.

Ειδικότερα, νωρίτερα χθες το πρωί, ο ανωτέρω μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού έπεισε τον υπάλληλο του πρατηρίου, να εφοδιάσει με πετρέλαιο κίνησης (14) δοχεία που είχε εντός του οχήματός του, με το πρόσχημα ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε αγροτικές εργασίες, καθώς και με βενζίνη το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, κατά τη διαδικασία πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, αυτός εισήλθε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.

Η κινητοποίηση των Αστυνομικών που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε και τη σύλληψή του. Εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δοχεία με το πετρέλαιο κίνησης και ακολούθως το περιεχόμενο τους αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό τους.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων, ενώ επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Κατά την προανακριτική διαδικασία που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ακόμη συναφείς περιπτώσεις απάτης, στις οποίες ενέχεται ο συλληφθείς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μεσημβρινές ώρες της 31-10-2022, στην Πύλη Βοιωτίας, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και έπεισε τον ιδιοκτήτη του να εφοδιάσει (7) δοχεία που έφερε με πετρέλαιο κίνησης και κατά τη διαδικασία πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, εισήλθε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.
  • Πρωινές ώρες της 11-11-2022, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (βυτιοφόρο), μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, έπεισε τον υπάλληλο του πρατηρίου να εφοδιάσει το βυτίο του οχήματος και δοχεία που έφερε με καύσιμα και κατά τη διαδικασία πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, εισήλθε στο όχημα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς ομοίως να καταβάλει το αντίτιμο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024