Ζεμπίλης: Προς δημοπράτηση δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Ιστιαίας

Π/Υ 6,3 εκ. ευρώ 

4 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Δασαρχείο Ιστιαίας επισκέφτηκε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης όπου και είχε συνάντηση με τον Δασάρχη κ. Γιώργο Σελίμη και στελέχη της υπηρεσίας. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στη Βόρεια Εύβοια.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Ευβοίας έκανε αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα. Αυτή τη στιγμή έχουν δημοπρατηθεί και εκτελούνται τα έργα στην υδρολογική λεκάνη 4 (περιοχή Βασιλικών) ύψους 1.600.000 ευρώ και λεκάνη 3 ( Ασμήνιο/ Πευκί/ Γερακιού) ύψους 640.000 ευρώ.

Αντίθετα τα έργα στον Ποταμό Ξηριάς (Λεκάνη 1) ύψους 3,7 εκ. ευρώ και στις Γούβες (Λεκάνη 2) ύψους 2,6 εκ. ευρώ βρίσκονται  σε διαδικασία δημοπράτησης από το Δασαρχείο Ιστιαίας. Ως γνωστό ο Βουλευτής Ευβοίας είχε κάνει παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα για την χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων, αλλά και την επίσπευση της διαδικασίας εγκρίσεων. Έτσι, και τα δύο αυτά έργα αναμένονται να δημοπρατηθούν μέσα στο μήνα. Συνολικά, για την αντιπλημμυρική θωράκιση και των δύο πυρόπληκτων δήμων έχουν σχεδιαστεί οκτώ έργα, εκ των οποίων τα 6 έχουν δημοπρατηθεί.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με το 7ετές Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους Ρητινοκαλλιεργητές, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τον Δασάρχη για το έργο του στη Βόρεια Εύβοια και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024